Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Νέα μείωση στις άδειες οικοδομής

Σε καθοδική τροχιά θα συνεχίσουν να βρίσκονται οι οικοδομές, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, πτώση κατέγραψαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους τόσο ο αριθμός όσο και η αξία και το εμβαδόν των αδειών οικοδομής, που εκδόθηκαν, σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2012.

Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Απριλίου 2013 εκδόθηκαν 1.905 άδειες οικοδομής, παρουσιάζοντας μείωση 23,7% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους. Η συνολική αξία των αδειών αυτών μειώθηκε κατά 7,7% και το συνολικό εμβαδόν κατά 14,4%. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 9,6%.
Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο αριθμός των αδειών οικοδομής που εκδόθηκαν από τις δημοτικές αρχές και τις επαρχιακές διοικήσεις κατά το μήνα Απρίλιο 2013 ανήλθε στις 508. Η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €87,9 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 85,8 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 297 οικιστικές μονάδες.
Πτώση κατέγραψαν οι άδειες οικοδομής κατά το πρώτο τετράμηνο του 2013 σε όλες τις επαρχίες πλην της αγροτικής περιοχής Αμμοχώστου, για την οποία εκδόθηκαν 122 νέες άδειες έναντι 121 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά με το εμβαδόν να αυξάνεται στις 40.385 τ.μ. έναντι 19.611 το πρώτο τετράμηνο του 2012, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψε και η αξία των αδειών που εκδόθηκαν τον Ιανουάριο-Απρίλιο 2013 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, αφού από 18.530 εκ. ευρώ που ήταν, έφθασε τις 37.104 εκ. ευρώ. Ο αριθμός των οικιστικών μονάδων έκανε άλμα στις 301 έναντι 67 που ήταν την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024