Ευχαριστίες Σιακόλα προς Αναστασιάδη για γκολφ

Ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη απηύθυνε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cyprus Limni Resorts & Golf Courses Plc Νίκος Σιακόλας για τα κίνητρα που εξήγγειλε για τα γήπεδα γκολφ.

 Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας και αναφερόμενος στο μεγαλεπίβολο έργο στην Πόλη Χρυσοχούς, ανέφερε ότι πλέον αναμένεται η πλήρης αδειοδότηση για να ξεκινήσει η υλοποίηση του που θα φέρει αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής και θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.   

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός ποιοτικού διεθνών προδιαγραφών συγκροτήματος, το οποίο θα είναι από τα καλύτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ, Golf Clubs, διεθνές ξενοδοχείο πολυτελείας 5 αστέρων, επαύλεις σε μεγάλα αυτόνομα οικόπεδα, οργανωμένες οικιστικές αναπτύξεις  σε μεγάλα οικόπεδα (διαμερίσματα, σπίτια κ.λπ.), άλλα καταλύματα και διάφορες χρήσιμες διευκολύνσεις.

Για το σχεδιασμό του έχουν επιλεγεί σύμβουλοι που είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι στον τομέα τους όπως, μεταξύ άλλων, η EDSA Αμερικής, για την εκπόνηση του Master Plan, o διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικός οίκος Foster + Partners Λονδίνου, οι γνωστοί πρωταθλητές και σχεδιαστές γκολφ Jack Nicklaus και Gary Player για το σχεδιασμό των γηπέδων γκολφ και πολλοί άλλοι διεθνούς επιπέδου Σύμβουλοι.

Η είναι ιδιοκτήτρια γης έκτασης περίπου 3,3 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων (3.300 δεκαρίων), στην περιοχή Λίμνη, του Διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς. Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της ακίνητης περιουσίας της για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας τουριστικού συγκροτήματος πολλαπλών χρήσεων και διεθνούς εμβέλειας.

Για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2012, η Εταιρεία παρουσίασε ζημιά ύψους €995.000, σε σχέση με ζημιά €854.000 το 2011. Η Εταιρεία προς το παρόν έχει μικρά εισοδήματα από γεωργικές καλλιέργειες. Η ζημιά αυτή οφείλεται κυρίως σε λειτουργικά έξοδα και έξοδα προετοιμασίας του έργου ανάπτυξης της Εταιρείας καθώς και μέρος από τους τόκους τραπεζών που δεν κεφαλαιοποιούνται.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2012, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας ήταν €183.798.000 και τα ίδια κεφάλαια €66.632.000.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2013, η Εταιρεία έχει πάρει τις πολεοδομικές άδειες για τα γήπεδα γκολφ 6 & 7 και ουσιαστικά την έγκριση του Master Plan στην κτημοσύνη της Εταιρείας για τη δημιουργία του resort Limni Bay. Με την έκδοση των πιο πάνω αδειών εξασφαλίζονται πλέον οι χρήσεις και τα πολεοδομικά κίνητρα στη γη της Εταιρείας, σύμφωνα με την Πολιτική για τα γήπεδα γκολφ.
 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία