Αγορά ακινήτων: Ασφαλής επένδυση και με τις νέες συνθήκες

Ακόμα και με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην κυπριακή οικονομία, η αγορά ακινήτου παραμένει η πιο ασφαλής επένδυση. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών Παντελής Λεπτός.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόσφατη βελτίωση των κριτηρίων που αφορούν την ταχεία διαδικασία χορήγησης άδειας μετανάστευσης, οι συνεχείς προσπάθειες των μελών του Συνδέσμου για προσέλκυση ξένων επενδυτών και η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στις τραπεζικές συναλλαγές, συνθέτουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για ανάκαμψη της αγοράς.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η αγορά ακινήτων θα ανακάμψει. «Το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών θα αυξηθεί, γιατί η Κύπρος διατηρεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που ανέκαθεν την καθιστούσαν ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις στα ακίνητα», σημείωσε. 
 
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, που αποτελεί μέλος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ),  θεωρεί ότι οι αρνητικοί δείκτες της αγοράς ακινήτων, όπως καταγράφονται στα στοιχεία που ανακοίνωσε το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας για τον Μάιο, είναι αναμενόμενοι και δεν πρέπει να οδηγούν σε βεβιασμένες ερμηνείες ή συμπεράσματα σε σχέση με την πραγματική εικόνα ή τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς. 
 
Κατά την αξιολόγηση και παρουσίαση των συγκεκριμένων στοιχείων, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι τα πωλητήρια έγγραφα που κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο τον Μάιο, αφορούσαν κατά κύριο λόγο πωλήσεις που έτυχαν διαπραγμάτευσης και διεκπεραιώθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Κατά την υπό αναφορά περίοδο επικρατούσαν στην Κύπρο συνθήκες αναστάτωσης και ανασφάλειας, ως αποτέλεσμα των διεργασιών και αποφάσεων του Eurogroup και ουσιαστικά παράλυσης της οικονομίας λόγω του παρατεταμένου κλεισίματος των τραπεζών και της επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές.   
 
 

Δειτε Επισης

Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων