Χάσικος: Υπάλληλος Κτηματολογίου, Κτηματομεσίτης

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επιβεβαίωσε πληροφορίες που φέρουν υπάλληλο του Κτηματολογίου να έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της παρουσίασης των μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και του κράτους, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χάσικος ερωτηθείς για τα χρονικά πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων που παρουσίασε ο Πρόεδρος, είπε ότι «είμαστε βέβαιοι ότι θα υλοποιηθούν εντός των χρονικών πλαισίων που έθεσε ο Πρόεδρος».

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι ο ίδιος έθεσε σε διαθεσιμότητα άλλο ένα υπάλληλο του Κτηματολογίου, ο κ. Χάσικος είπε ότι «σήμερα τέθηκε ακόμη ένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα, ο οποίος όντας υπάλληλος του Κτηματολογίου, την  ίδια στιγμή έκανε τον Κτηματομεσίτη. Υπήρξε προηγούμενο με αυτό, με την έννοια ότι εξεδόθη από το δικαστήριο απαγορευτικό διάταγμα στο να συνεχίσει όντας υπάλληλος του Κτηματολογίου να κάνει τον Κτηματομεσίτη, και φαίνεται εκ πρώτης όψης ότι αγνόησε μέχρι και το διάταγμα του δικαστηρίου. Και διερωτάται κάποιος: τόσο θράσος; Δηλαδή ούτε καν το δικαστήριο λαμβάνουμε υπόψη; Οπότε σήμερα έδωσα οδηγίες πάραυτα να τεθεί σε διαθεσιμότητα».

Ερωτηθείς ο κ. Χάσικος είπε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος «μέσα από το Κτηματολόγιο έχοντας όλο το μηχανισμό του Κτηματολογίου πίσω του λειτουργούσε ως ένας Κτηματομεσίτης. Είναι αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα και ο αριθμός των υπό διερεύνηση υπαλλήλων των Κτηματολογίου σήμερα μπορεί να είναι πέραν από δέκα. Κάποιοι από αυτούς δεν υπάρχει περίπτωση να γλυτώσουν την ποινική πτυχή του θέματος πέραν του πειθαρχικού».

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα φαινόμενα δεν είναι σημερινά, είναι διαχρονικά. Υπάρχει από πλευράς της Κυβέρνησης, του Υπουργού η αποφασιστικότητα μας να μην ανεχθούμε αυτά, δεν θα περιοριζόμαστε στα λόγια».
Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «αν τιμωρηθούν κάποιοι με τρόπο παραδειγματικό θα δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες και προϋποθέσεις έτσι ώστε από τη μια οι έντιμοι λειτουργοί να εργάζονται και να νιώθουν περήφανοι και από την άλλη οι ανέντιμοι, οι απατεώνες, οι κλέφτες, τουλάχιστον να εκδιώκονται από τη Δημόσια Υπηρεσία».

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως οι προκάτοχοι του μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά, ο κ. Υπουργός είπε ότι «εκείνο που είδα και με ενοχλεί είναι η ελαφρότητα με την οποίαν αντιμετωπίζονταν αυτές οι περιπτώσεις στο βωμό των διαδικασιών. Μπορεί να μην πήγαινε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Δεν δέχομαι να αποτελεί εμπόδιο στη δίωξη κάποιων η διαδικασία και να χανόμαστε στα διαδικαστικά», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου