ΟΣΕΟΚ: Διοχέτευση κεφαλαίων για ανάπτυξη

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.) εκφράζει την πρόθεσή της να συμβάλει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, και σε συνεργασία με τους κοινωνικούς της εταίρους, σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που θα στοχεύει στη στήριξη των Κυπρίων εργαζομένων και στην όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της ανεργίας μεταξύ των συμπατριωτών μας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΣΕΟΚ αναφέρει ότι «την πάγια θέση της ότι επείγει να αποφασιστούν και να υλοποιηθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κατασκευαστικού τομέα καθότι οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση θα οδηγήσει ακόμη περισσότερες εργοληπτικές επιχειρήσεις να βάλουν λουκέτο και ακόμη περισσότερους εργαζομένους στην ανεργία».

Συγκεκριμένα, η ΟΣΕΟΚ τάσσεται υπέρ και αξιώνει «διοχέτευση κεφαλαίων, μέσω περαιτέρω εξοικονομήσεων σε άλλους τομείς, που θα προέλθουν από τη Δανειακή Σύμβαση προς την κατεύθυνση της Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα προς την κατάρτιση και υλοποίηση Κρατικών Αναπτυξιακών Προϋπολογισμών που θα αφορούν κατασκευαστικά έργα και επενδύσεις».

Η ΟΣΕΟΚ ζητεί, επίσης, «άμεση και απρόσκοπτη υλοποίηση των κατασκευαστικών έργων που χρηματοδοτούνται από κονδύλια προερχόμενα από τα ευρωπαϊκά ταμεία χρηματοδότησης, καθώς επίσης και συντονισμένες ενέργειες για εξασφάλιση νέων τέτοιων κονδυλίων κυρίως για έργα που αφορούν την πράσινη ανάπτυξη».

Τάσσεται υπέρ της «επιτάχυνσης των διαδικασιών και καταπολέμησης των καθυστερήσεων και παγοποιήσεων όσον αφορά στις πληρωμές του Δημοσίου προς τις εργοληπτικές επιχειρήσεις για εκτελεσθείσες εργασίες και καλεί για άμεση παροχή κινήτρων σε ντόπιους και ξένους επενδύτες καθώς επίσης και άμεσες ενέργειες για μείωση της γραφειοκρατίας και άλλων αγκυλώσεων που εμποδίζουν ή καθυστερούν τις κατασκευαστικές τους επενδύσεις / αναπτύξεις».

Στο πιο πάνω πλαίσιο εισηγήσεων για μέτρα στήριξης του κατασκευαστικού τομέα, η ΟΣΕΟΚ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, έχει, με την εκλογή της νέας Κυβέρνησης, αποστείλει αναλυτικό υπόμνημα προς όλους τους αρμόδιους με τον κατασκευαστικό τομέα Υπουργούς, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για την από μέρους τους άμεση προώθηση και υλοποίηση των προτάσεων της.

Τέλος, οι οργανωμένοι εργολάβοι δηλώνουν ετοιμότητα «να συμβάλουν σε κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της οικονομίας του τόπου μας, αφού αυτή αποτελεί τη μοναδική οδό που θα μας οδηγήσει εκτός του αδιεξόδου».

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου