FIABCI: Δόθηκε λάθος εικόνα για ακίνητα στην Pimco

Η δημοσίευση στον ημερήσιο Τύπο, της επιστολής που απέστειλε η Pimco στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας στις 4 Φεβρουαρίου 2013, εγείρει σειρά από πολύ σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο και τις ευθύνες όσων από κυπριακής πλευράς μετείχαν στη Συντονιστική Επιτροπή (Steering Committee), σύμφωνα με τον πρόεδρο της FIABCI Κύπρου Λάκη Τοφαρίδη.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η Pimco ισχυρίζεται, σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ότι απλώς επεξεργάστηκε πληροφορίες και δεδομένα που της είχαν δοθεί από την υπό αναφορά Επιτροπή, πέντε από τα δέκα μέλη της οποίας ήταν Κύπριοι οι οποίοι διορίστηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και την Κεντρική Τράπεζα, σημειώνει ο κ. Τοφαρίδης.

«Ως επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων, δηλώνουμε ότι ποτέ και από κανένα δεν κληθήκαμε για να εκφράσουμε τις απόψεις, τις θέσεις και τις εκτιμήσεις μας, για την πορεία, τα προβλήματα και τις προοπτικές του τομέα. Δεν κλήθηκε καν ο καθ’ ύλην αρμόδιος Σύνδεσμος που είναι Σύνδεσμος Επιστημόνων Εκτιμητών Κύπρου».

Εκ του αποτελέσματος, δηλαδή της έκθεσης της Pimco, κρίνουμε ότι δόθηκαν ελλιπή και λανθασμένα στοιχεία για την αγορά ακινήτων, θέτοντας σε κίνδυνο, όχι μόνο έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας, με ουσιαστική συνεισφορά στα έσοδα του κράτους και στην αγορά εργασίας, αλλά το τραπεζικό σύστημα και το σύνολο της οικονομίας του τόπου.

Καλούμε τους αρμόδιους, προσθέτει, να μας πληροφορήσουν στη βάση ποιων δεδομένων και ποιας πληροφόρησης μετέφεραν στους εκπροσώπους της Pimco την εν λόγω εικόνα. Τους καλούμε ακόμη, άμεσα να επανορθώσουν, μεταφέροντας στην Pimco την ορθή και ολοκληρωμένη εικόνα και τα νέα στοιχεία που αφορούν τις προοπτικές του κλάδου ως αποτέλεσμα του αυξημένου ενδιαφέροντος που παρατηρείται από υπηκόους τρίτων χωρών, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate