ΟΕΒ: Η απεργία πρέπει να ανασταλεί

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, όσα θλιβερά διαδραματίζονται  στον κλάδο των οικοδομών με την επ’ αόριστον απεργία που εφαρμόζουν για ένατη  μέρα οι συντεχνίες.

"Ο κατασκευαστικός τομέας είναι με διαφορά ο πιο βαριά πληγείς τομέας της κυπριακής οικονομίας, με την συρρίκνωση της δραστηριότητας να μην έχει τέλος, με την ανεργία να έχει φτάσει σε πρωτόγνωρα  ύψη και με το μέλλον να προδιαγράφεται ζοφερότερο από ποτέ. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, Εργολάβοι και Εργαζόμενοι μπορούν μέσα από τον διάλογο, με αμοιβαίο σεβασμό να βρουν τις ρυθμίσεις εκείνες που θα μετριάσουν τα προβλήματα και θα ελαχιστοποιήσουν τους κινδύνους που  απειλούν τις επιχειρήσεις και το ανθρώπινο τους δυναμικό" αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΕΒ μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η ΟΕΒ θεωρεί πως οι προτάσεις της ΟΣΕΟΚ για τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους, συνιστούν μοχλό για υπέρβαση των προβλημάτων και για ανάκαμψη της δραστηριότητας στις κατασκευές.

Καταληκτικά η ΟΕΒ τονίζει: "Οι εισηγήσεις της Εργοδοτικής πλευράς, ουσιαστικά διατηρούν αναλλοίωτο το ημερομίσθιο των εργαζομένων ενώ ταυτόχρονα μειώνουν το κόστος απασχόλησης. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα του κλάδου, μειώνεται το κόστος του προϊόντος και αναζωογονείται η ζήτηση, δίνοντας εκ νέου δουλειά σε όλους όσους υπηρετούν τον κατασκευαστικό τομέα.

Η απεργία πρέπει να ανασταλεί. Η εργατική αναταραχή μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποτελεί απειλή για την κοινωνική ειρήνη. Αναρίθμητες παρεμφερείς των κατασκευών δραστηριότητες, έχουν παραλύσει, με τους εργοδότες και τους εργαζόμενους να εξαντλούν τα όρια των αντοχών τους. Οι κλαδικές των οικοδόμων συντεχνίες, οφείλουν να αντιληφθούν την ζημιά που προκαλούν στον τόπο με την παρατεταμένη απεργία, να άρουν τα μέτρα και να επανέλθουν στον διάλογο πριν να είναι αργά για όλους".

 

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία