Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

FIABCI: Εισηγήσεις για αναθέρμανση στα ακίνητα

Σημαντικά θέματα που απασχολούν τον κλάδο των ακινήτων σε παγκόσμια κλίμακα, συζητήθηκαν στην πρόσφατη Ετήσια Συνέλευση των Νεαρών Μελών της FIABCI International στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνέλευση, των εργασιών της οποίας προήδρευε o κ. Τάσος Σταύρου, μέλος του Δ.Σ. της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ακίνητης Ιδιοκτησίας FIABCI (Τμήμα Κύπρου) και πρόεδρος Νεαρών Μελών της FIABCI International κατατέθηκαν συγκεκριμένες εισηγήσεις για αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων και ανάπτυξη, ευρύτερα, της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο κ. Σταύρου, δήλωσε πως «ο κλάδος των ακινήτων συνεχίζει να διαδραματίζει, ανά το παγκόσμιο, καθοριστικό ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας», υπογραμμίζοντας πως «μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων μπορούν να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα και να τεθούν κοινοί στόχοι ως προς την αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος».

Στο πλαίσιο των εργασιών της συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν χωριστές επαφές με τοπικούς συνδέσμους που ασχολούνται με την αγορά ακινήτων, με την αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Lachman & Yenimaras, τη διεθνή εταιρεία παροχής κτηματικών υπηρεσιών CBRE, τη διεθνή εταιρεία κατασκευής εμπορικών κέντρων Corio Multi-Shopping Centers και την πολυεθνική κατασκευαστική εταιρεία Alarco Group. Μέσα από τη συμμετοχή του στη Συνέλευση, ο κ. Σταύρου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει επαγγελματίες του κλάδου από άλλες χώρες για το κυπριακό πρόβλημα, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το θέμα της τουρκικής κατοχής και του σφετερισμού των ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κύπρο. Για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο οι εκπρόσωποι της FIABCI-Κύπρου αντιμετωπίζουν πολύ συχνά σε όλες τις διεθνείς τους δραστηριότητες, έχει αναπτυχθεί μια πολύ στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.
 

Δειτε Επισης

Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες