Μάνος Βασιλείου: Τι είναι η πράσινη κατοικία και ποια τα οφέλη της

Δύο μέτρα και δύο σταθμά έχει κατά νου η Green Properties πριν ξεκινήσει να σχεδιάζει τα ενεργειακά κτήρια της. Το πρώτο κομμάτι αφορά τον βιοκλιματικό σχεδιασμό και το δεύτερο κομμάτι τη λειτουργικότητα των κτηρίων. Η Green Properties ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα και βρίσκεται τα τελευταία 4 χρόνια στην Κύπρο.

O General Manager της εταιρείας, Μάνος Βασιλείου, μίλησε αναλυτικά στο IN Business TV για τα οφέλη των πράσινων κτηρίων και κατοικιών.

Μία πράσινη κατοικία, όπως σημείωσε, σημαίνει την ίδια ώρα, μία σύγχρονη κατοικία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε,  ένα πράσινο κτήριο,  μακροπρόθεσμα είναι επίσης εμπορεύσιμο σε πολύ καλύτερη τιμή, είτε αυτό είναι ενοίκιο είτε αυτό είναι μεταπώληση. Άρα, το επιπλέον κόστος για ένα πράσινο ή ενεργειακό κτήριο είναι επένδυση, ανέφερε και όχι είναι σπατάλη χρημάτων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου, μίλησε για το τι ξεχωρίζει την Green Properties στον κλάδο της ανάπτυξης γης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η εταιρεία προσφέρει στον πελάτη της ένα φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάνου Βασιλείου στο βίντεο που ακολουθεί:

Αρχικά, προσφέρει τα ενεργειακά κτήρια με πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης Α, εγκατεστημένο σύστημα κλιματισμού, ενδοδαπεδια θέρμανση νερού. θερμομόνωση, πιστοποιημένη ηχομόνωση στο κτήριο, ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου.  Ο πελάτης έχει τη δυνατότητα υπηρεσίας εσωτερικής διακόσμησης από τον Interior Designer της εταιρείας, ούτως ώστε να διαμορφωθεί το διαμέρισμα βάση των δικών του προδιαγραφών.

Σημαντικό κομμάτι, όπως δήλωσε, ο βιοκλιματικός σχεδιασμός, ούτως ώστε τα κτήρια να προσαρμόζονται  με βάση τον προσανατολισμό, τον αερισμό για να αξιοποιηθούν αξιοποιήσουμε όλα τα στοιχεία του εξωτερικού περιβάλλοντος προς όφελος του κτηρίου.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας