Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Πάνω από €5 εκατ. για αποκατάσταση εκκλησιών τα τελευταία χρόνια

Πέραν των πέντε εκατομμυρίων ευρώ έχει χορηγήσει τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Μεταφορών, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκατάστασης μνημείων πίνακα Β' του Τμήματος Αρχαιοτήτων, με στόχο την αποκατάσταση εκκλησιών κυρίως, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος από τη Δρούσεια της επαρχίας Πάφου, ανακοινώνοντας επίσης και την κάλυψη 100% του κόστους αποκατάστασης της Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι το Υπουργείο «με το πρόγραμμα  αποκατάστασης μνημείων πίνακα Β’ του Τμήματος Αρχαιοτήτων, τα τελευταία χρόνια έχει χορηγήσει πέραν των πέντε εκατομμύριων ευρώ, καλύπτοντας σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα εκκλησιών, το κόστος των έργων αποκατάστασης στο 100%, κυρίως σε ό,τι αφορά μνημεία στα οποία δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, είτε των κοινοτήτων, είτε των εκκλησιαστικών επιτροπών για χρηματοδότηση της αποκατάστασης».

Ο κ. Καρούσος ανακοίνωσε και την κάλυψη 100% του κόστους αποκατάστασης της Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη στη Δρούσεια στο πλαίσιο της επίσκεψης του. 

Ο κ. Καρούσος πραγματοποίησε την Παρασκευή, επίσκεψη στην Μονή και Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νικοξυλίτη, συνοδευόμενος από την Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων κ. Μαρίνα Ιερωνυμίδου. Λόγος της επίσκεψης ήταν η αποκατάσταση της ερειπωμένης Μονής και Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου με προϋπολογιζόμενο κόστος περίπου €500.000 (συν Φ.Π.Α).

Οι εργασίες, όπως αναφέρεται, εκτελούνται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή Αγίου Επιφανείου Δρούσειας υπό την επίβλεψη του Τμήματος Αρχαιοτήτων και προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 10 μήνες. Ο κ. Υπουργός ενέκρινε την κάλυψη της δαπάνης στο 100% για τις εργασίες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη και ανέρχονται στις €329.343 και το υπόλοιπο πόσο θα δοθεί με βάση την πρόοδο των εργασιών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η Εκκλησιαστική Επιτροπή παρουσίασε τον σχεδιασμό και το πλάνο υλοποίησης των εργασιών, στην παρουσία του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και κατοίκων της Δρούσειας.

Προωθούμε, ανέφερε ο κ. Καρούσος, τη συντήρηση και αποκατάσταση των αρχαίων μνημείων ιδιαίτερα των εκκλησιών μας γιατί είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι αποκαταστάσεις και είναι χρέος μας να στηρίζουμε αυτού του είδους προσπάθειες, κατέληξε.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023