Ένα θέρετρο ευεξίας στην Μύκονο με κυπριακή σφραγίδα (pics)

InBusinessNews  03/07/2022 06:30
Ένα θέρετρο ευεξίας στην Μύκονο με κυπριακή σφραγίδα (pics)

Ένα θέρετρο ευεξίας στην Μύκονο με κυπριακή σφραγίδα (pics)

InBusinessNews  03/07/2022 06:30

Θέρετρο ευεξίας το οποίο ειδικεύεται στην περιποίηση του σώματος και του πνεύματος με έμφαση στην αποκατάσταση ολοκλήρωσαν στην Μύκονο τα αδέρφια Έλενα, Νικόδημος και Κασσάνδρα από το οικογενειακό γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects.

Το θέρετρο παρέχει σε κορυφαίους αθλητές από όλο τον κόσμο τις ιδανικές συνθήκες για να βελτιστοποιήσουν την απόδοσή τους κατά τη διάρκεια της off-season και των διακοπών τους.

1

Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν τοπικά, φυσικά υλικά για να αναδείξουν τη σύνδεση με τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά, την τοπική παράδοση και τα υπάρχοντα χρώματα της περιοχής. Θα παρέχει σε αθλητές από όλο τον κόσμο ένα μέρος για αναζωογόνηση με υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις και επαγγελματίες για τη διατήρηση της σωματικής κατάστασης και τη βελτίωση της απόδοσης.

Στόχος των αρχιτεκτόνων ήταν να δημιουργήσουν μια αίσθηση απόλυτης άνεσης για τους επισκέπτες και τους αθλητές του θέρετρου. Χρησιμοποίησαν φυσικά υλικά, πολλά από τα οποία προήλθαν απευθείας από την περιοχή, για να προκαλέσουν ένα οργανικό αίσθημα ύπαρξης στους επισκέπτες και μιας στενότερης σχέσης με το περιβάλλον.

2

​​Η τοποθεσία βρίσκεται στο πιο ήσυχο νότιο τμήμα του νησιού, σε μια κοιλάδα διάστικτη με βράχους που πλαισιώνει το Αιγαίο Πέλαγος. Πρόκειται για μια τοποθεσία πλούσια σε σκούρες αποχρώσεις του χαλκού και τραχιές υφές. Οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν πέτρα που προήλθε από τις εκσκαφές στην περιοχή για την κατασκευή των σουιτών του κατώτερου επιπέδου, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στο έδαφος. Οπτικά, αυτοί οι όγκοι αρχίζουν να συγχωνεύονται με τους κατάσπαρτους από βράχους λόφους που βρίσκονται δίπλα τους.

​Η περιοχή αποτελεί προστατευόμενη ζώνη φυσικού κάλλους, με μια ιστορική φυσική θαλάσσια διαδρομή που διατρέχει την πλευρά της. Το θέρετρο χωρίζεται σε 4 επίπεδα με τα 3 χαμηλότερα διατεταγμένα σε αναβαθμίδες και ενσωματωμένα στην πλαγιά του λόφου. Οι σουίτες του ξενοδοχείου παρέχουν συνδυασμούς υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, όπως ιδιωτικές πισίνες, κήπους, τζακούζι και άνετες βεράντες. Όλες παρέχουν την άνετη και απέραντη θέα προς τα έξω και δημιουργούν μια μοναδικά βιωματική σχέση με το υπέροχο τοπίο της περιοχής.

3

Σε όλα τα δωμάτια, τα σαλόνια, τους κήπους, τους χώρους προπόνησης και αποκατάστασης, χρησιμοποιήθηκαν τραβερτίνη, σχιστόλιθος, κυβόλιθος, ξύλο και στοιχεία από μπρούντζο για να συνδέσουν το κτίριο με τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτά τα φυσικά υλικά συμπληρώνουν τη ζωντάνια των τόνων τιρκουάζ στις πισίνες που προστίθενται αρμονικά στην προϋπάρχουσα πλούσια παλέτα υφών και αποχρώσεων μέσα στην κοιλάδα.  

4

Το νερό αποτελεί σημαντικό μέρος της εμπειρίας ευεξίας. Οι εσωτερικές εγκαταστάσεις γυμναστικής και προπόνησης περιλαμβάνουν πισίνα, υδροθεραπεία και υδρομασάζ. Όλα τα δωμάτια του ισογείου και του πρώτου επιπέδου διαθέτουν τις δικές τους ιδιωτικές πισίνες και κήπους για προσωπική χαλάρωση.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας