Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Πυλώνας της κυπριακής οικονομίας

Διαχρονικά οι μεγάλες αναπτυξιακές επενδύσεις αποτέλεσαν βασικό πυλώνα της κυπριακής οικονομίας, στηρίζοντας την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ξένες και εγχώριες επενδύσεις, προώθηση και δημιουργία νέων επαγγελματικών κλάδων και ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών, ήταν μόνο μερικά από τα ωφελήματα που είδε η Κύπρος με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, μέσα από την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων.

Η σύσταση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων το 2013 είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός οργανωμένου συνόλου το οποίο θα ενδυνάμωνε την υφιστάμενη δυναμική του κατασκευαστικού κλάδου στην Κύπρο, προωθώντας ζητήματα που αφορούν στην οικονομική, επιχειρηματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της χώρας.

Η πολυσχιδής δράση του Συνδέσμου επιδιώκει την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας μέσα από την προσέλκυση σημαντικών και μακροχρόνιων επενδύσεων στο νησί. Αυτή τη στιγμή τα 15 μέλη που εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος διαθέτουν μερικά από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του τόπου, η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ. Έργα υψηλών προδιαγραφών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γήπεδα γκολφ, μαρίνες, ιατρικά και διαγνωστικά κέντρα, κέντρα υγείας και ευεξίας, πολυθεματικά πάρκα, κέντρα έρευνας και ανάπτυξης, οργανωμένα αθλητικά κέντρα, σχολεία και πανεπιστήμια, εμπορικές και οικιστικές αναπτύξεις και άλλα.

Κάθε μέλος του Συνδέσμου διατηρεί συνεχείς επαφές με το εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, με χώρες όπως η Αγγλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Λίβανος, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, το Ισραήλ, η Ινδία και η Κίνα. Παράλληλα ο Σύνδεσμος  βρίσκεται σε συνεχείς  επαφές με αντίστοιχους οργανισμούς στο εξωτερικό προβάλλοντας τα επενδυτικά έργα που έχει στο χαρτοφυλάκιο του αλλά και την Κύπρο ως επενδυτικό προορισμό.

Σε τοπικό επίπεδο αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τα εμπόδια που δυσχεραίνουν την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο ο Σύνδεσμος προωθεί, μέσα από εντεταμένες προσπάθειες και κανάλια επικοινωνίας που διατηρεί με τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα και φορείς, τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού κλίματος όχι μόνο για τους διεθνείς επενδυτές αλλά και για τους ντόπιους. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο Σύνδεσμος  έχει ήδη καταθέσει σχετικές προτάσεις που αφορούν στη δημιουργία μιας πιο ευέλικτης, αποτελεσματικής και παραγωγικής δημόσιας υπηρεσίας. Εκσυγχρονισμό δομών και πρακτικών, πάταξη της γραφειοκρατίας και διαφάνεια στο πλαίσιο λειτουργίας και αξιολόγησης.

 

Ο Σύνδεσμος μέσα από τις δράσεις του συμβάλλει εποικοδομητικά, με προτάσεις και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, στην κοινή αυτή προσπάθεια για στήριξη της κυπριακής οικονομίας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα προσδώσει τεράστια δυναμική στην αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων είναι μέλος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ).

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης