Εγκαίνια στο γήπεδο ΑΕΤΟΥ στη Λεμεσό (photos)

InBusinessNews  23/06/2022 12:13
Εγκαίνια στο γήπεδο ΑΕΤΟΥ στη Λεμεσό (photos)

Εγκαίνια στο γήπεδο ΑΕΤΟΥ στη Λεμεσό (photos)

InBusinessNews  23/06/2022 12:13

Ένα έργο που εκφράζει από τη μία την αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού και την ποιότητα ζωής των δημοτών και από την άλλη την ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού. Το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού €1.200.000, που αποτελεί στολίδι για την πόλη, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου. Το έργο, χρηματοδοτήθηκε από τον ΚΟΑ και το Δήμο Λεμεσού με τα ποσά των €770,000 και €430,000 αντίστοιχα.

«Είναι μια σειρά από έργα, μεγάλα και μικρότερα, που το Δημοτικό μας Συμβούλιο προώθησε την τελευταία πενταετία, με στόχο να θέσει τις μεγάλες συνοικίες της πόλης σε τροχιά ανάπτυξης, ανάλογη με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και του κέντρου της πόλης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ξεπερνά τα €20 εκατομμύρια, με χρηματοδότηση από το κρατικό ταμείο, ευρωπαϊκά ταμεία και το ταμείο του Δήμου μας» είπε σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης.

Το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ έρχεται να ενισχύσει και τις προσπάθειες των αγροτικών ομοσπονδιών, που προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. «Είναι γι’ αυτό το λόγο που το γήπεδο έχει διατεθεί για τις ανάγκες των 3 αγροτικών μας ομοσπονδιών, ΠΑΑΟΚ, ΕΠΟΛ και ΑΟΚΝΕΛ, προσφέροντας δυνατότητα μέχρι και σε 10 σωματεία να το χρησιμοποιούν. Και για να μην μείνουμε στα λόγια, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, στη Διαχειριστική Επιτροπή του γηπέδου, να συμμετέχουν ισότιμα και εκπρόσωποι από κάθε ομοσπονδία» ανέφερε ο Δήμαρχος.

4252180178899469 image

Ο Δήμος Λεμεσού αποδίδοντας μεγάλη σημασία στην ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, πέρα από το γήπεδο του ΑΕΤΟΥ και του αθλητικού χώρου στην Αγία Φύλα, τον Οκτώβρη αρχίζει εργασίες για τα 3 γήπεδα Beach Volley και Beach Tennis, με υποδομές και για γήπεδο Beach Soccer, στην Ακτή Ολυμπίων. Επίσης προωθούνται και 2 πάρκα skate board, σε Άγιο Νικόλα και Ζακάκι καθώς και η δημιουργία Κέντρου Τοξοβολίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης μίλησε για ένα γήπεδο που η τοπική κοινωνία είχε μεγάλη ανάγκη και γι’ αυτό ο Οργανισμός πρόθυμα διέθεσε ένα τόσο μεγάλο κονδύλι. Και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.

4252180340359469 image

Η τελετή εγκαινίων ολοκληρώθηκε με ποδοσφαιρικούς αγώνες με τη συμμετοχή παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Λεμεσού, επίλεκτων των αγροτικών ομοσπονδιών και της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δήμου Λεμεσού.

4252180586839469 image

Αρχιτέκτονας του γηπέδου, ο Ανδρέας Ηρακλέους, με ανάδοχο εταιρεία κατασκευών την A.N. Christou Properties and Constructions Ltd.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας