Νέα διαμερίσματα και μεζονέτες στις πιο περιζήτητες περιοχές της Κύπρου

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εβδομάδες στην αγορά ακινήτων μας επιφυλάσσει η Altamira Real Estate, με 50 νέες ελκυστικές προτάσεις.

 

Αυτή την Τρίτη, στην ιστοσελίδα της εταιρείας παρουσιάζονται νέα διαμερίσματα, μεζονέτες και οικόπεδα στις καλύτερες περιοχές της Κύπρου. Πρόκειται για είδη ακινήτων, για τα οποία υπάρχει αυξημένη ζήτηση αλλά όχι τόσο μεγάλη προσφορά -ειδικά σε αυτές τις τιμές- επομένως είναι αναμενόμενο ότι θα προσελκύσουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους Κύπριους αγοραστές.

 

Ξεχωρίζουν κυρίως περιοχές όπου καταγράφεται μεγάλη ζήτηση, όπως η Αγλαντζιά, τα Λατσιά, η Λακατάμια και η Έγκωμη στην επαρχία Λευκωσίας, η Αραδίππου, το κέντρο Λάρνακας και η Αναφωτίδα στην επαρχία Λάρνακας, το Κολόσσι, η Φασούλα και οι Κάτω Πλάτρες στην επαρχία Λεμεσού, καθώς και η Λυσός, ο Άγιος Θεόδωρος, η Κισσόνεργα και τα Κούκλια στην επαρχία Πάφου.

 

Όπως και κάθε εβδομάδα, το άνοιγμα προσφορών προγραμματίζεται για την ερχόμενη Τρίτη, 24 Μαΐου, ενώ προσφορές γίνονται δεκτές και σε τιμές χαμηλότερες από τις αναγραφόμενες ενδεικτικές τιμές.

 

Τα ακίνητα που ξεχωρίζουν

Στην επαρχία Λευκωσίας, ξεχωρίσαμε διαμέρισμα σε μία δημοφιλή τοποθεσία του Δήμου Αγλαντζιάς, πλησίον του Άλσους Ακαδημίας, στην ενδεικτική τιμή των €140.000. Το ακίνητο με εμβαδόν εσωτερικών χώρων 85 τ.μ., βρίσκεται κοντά στην πολυσύχναστη λεωφόρο Αγλαντζιάς και το Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ αποτελείται από δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και δύο καλυμμένες βεράντες. Διαθέτει αποθήκη στο ισόγειο και καλυμμένο χώρο στάθμευσης ενώ είναι κενό και κατάλληλο για ιδιοχρησία ή/και ενοικίαση με καλή απόδοση.

 

Τέσσερα οικιστικά οικόπεδα εντοπίζονται σε μία ήσυχη οικιστική περιοχή των Λατσιών, πλησίον του νέου ιδιωτικού σχολείου “Senior School” και κοντά στο Γ.Σ.Π. και το κέντρο δεξιώσεων “Lemon Park”. Τα ακίνητα διατίθενται σε τιμές που αρχίζουν από €160.000, έχουν εμβαδόν γύρω στα 590 τ.μ. και προσφέρουν εύκολη πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο καθώς και το κέντρο της πρωτεύουσας.

 

Στη Λακατάμεια, κοντά στη λεωφόρο Ιπποκράτους και την υπεραγορά LIDL, διατίθεται οικιστικό οικόπεδο στην ενδεικτική τιμή των €205.000. Πρόκειται για μία περιοχή με διαχρονικά αυξημένη ζήτηση λόγω της προσπελασιμότητας και της ελκυστικότητάς της. Το ακίνητο, έκτασης 613 τ.μ., εφάπτεται δημόσιου δρόμου με πρόσωπο περί τα 22 μέτρα, έχει συντελεστή δόμησης 100%, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο για ανέγερση τριώροφου κτηρίου και αποτελεί ιδανική επιλογή τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

 

 

Εμπορικό οικόπεδο, έκτασης 264 τ.μ., ξεχωρίσαμε σε μία τοποθεσία με έντονη εμπορική δραστηριότητα, στον Δήμο Έγκωμης, κοντά στο Μακάρειο Στάδιο. Το ακίνητο πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €180.000, εφάπτεται της αναβαθμισμένης λεωφόρου Λυκαβητού με πρόσωπο περί τα 10 μέτρα και εμπίπτει εντός της εμπορικής ζώνης Εβ4, γεγονός που επιτρέπει την ανέγερση τετραώροφου κτηρίου. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης καθώς και ιδιώτες.

 

Στο κέντρο της Λάρνακας, επί της οδού Ερμού και Κωνσταντίνου Καλογερά, εντοπίσαμε διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στην τιμή των €120.000. Το ακίνητο, με συνολικό εμβαδόν καλυμμένων χώρων 85 τ.μ., βρίσκεται μόλις 600 μέτρα δυτικά της Μαρίνας Λάρνακας και πλησίον του Δημοτικού Σχολείου Καλογερά ενώ προσφέρει πολύ καλές προσβάσεις προς το κέντρο της πόλης καθώς και τη δημοφιλή παραλία των Φοινικούδων. Διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας και ενοικιάζεται προς €575/μήνα με απόδοση που μπορεί να ξεπεράσει το 7%.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης, ανεξάρτητη διώροφη κατοικία με πισίνα η οποία πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €320.000 και βρίσκεται στον Δήμο Αραδίππου, δυτικά της συμβολής των λεωφόρων Ελευθερίας και Ελλάδος. Πρόκειται για μία ήσυχη και αμιγώς οικιστική περιοχή, με εξαιρετικές προσβάσεις τόσο προς τον αυτοκινητόδρομο όσο και προς την πόλη της Λάρνακας. Η κατοικία έχει εμβαδόν 493 τ.μ. και αποτελείται από πέντε υπνοδωμάτια. Εξωτερικά διαθέτει καλυμμένο χώρο στάθμευσης, πισίνα και αυλή. Είναι κενή και ιδανική για πολυμελείς οικογένειες.

 

 

Επιπρόσθετα, στην κοινότητα Αναφωτίδα ξεχωρίσαμε δύο διαμερίσματα ενός και δύο υπνοδωματίων, τα οποία πωλούνται στις ενδεικτικές τιμές των €70.000 και €90.000 αντίστοιχα. Το συγκρότημα διαμερισμάτων όπου βρίσκονται τα εν λόγω ακίνητα, διαθέτει κοινόχρηστη πισίνα στην ταράτσα, με θέα τη γύρω περιοχή. Τα διαμερίσματα είναι κενά και αποτελούν κατάλληλη επένδυση τόσο για ενοικίαση όσο και για ιδιοκατοίκηση.

 

 Στον Δήμο Λεμεσού επιλέξαμε γωνιακό οικόπεδο στην κοινότητα Κολοσσίου, κοντά στην υπεραγορά «Αλφαμέγα» και το νέο Γήπεδο Λεμεσού, στην ενδεικτική τιμή των €120.000. Το ακίνητο είναι έκτασης 520 τ.μ. ενώ διαθέτει πρόσωπο περί τα 43 μέτρα και συντελεστή δόμησης 60%, γεγονός που επιτρέπει την ανέγερση κατοικίας.

 

Στην ενδεικτική τιμή των €95.000 εντοπίσαμε οικιστικό οικόπεδο ένα δεντρόφυτο περιβάλλον στις Κάτω Πλάτρες. Το χωριό θεωρείται από τα ομορφότερα της Κύπρου και παρουσιάζει διαχρονικά υψηλή ζήτηση για αγορά παραθεριστικής κατοικίας. Το ακίνητο, έκτασης 952 τ.μ., προσφέρει απρόσκοπτη θέα προς την ευρύτερη περιοχή και διαθέτει περί τα 20 μέτρα πρόσοψη σε δημόσιο δρόμο.

 

Στην κοινότητα Φασούλας ξεχωρίσαμε οικιστικό χωράφι, έκτασης 7.024 τ.μ., το οποίο πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €350.000 και έχει πρόσωπο περί τα 120 μέτρα.

 

Δύο διώροφες μεζονέτες τριών υπνοδωματίων εντοπίσαμε στην πανέμορφη κοινότητα Λυσό στην επαρχία Πάφου. Το χωριό απέχει μόλις 15 λεπτά από την Πόλη Χρυσοχούς και τις όμορφες παραλίες της περιοχής. Οι κατοικίες, συνολικού εμβαδού 6,355 τ.μ., διατίθενται στις ενδεικτικές τιμές των €180.000 και €190.000 αντίστοιχα, ενώ βρίσκονται κοντά στα γραφικά χωριά της περιοχής, σε μονοπάτια της φύσης αλλά και καταρράχτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία εκ των δύο οικιών, διαθέτει μεγάλη πλακόστρωτη αυλή με πισίνα και βοηθητικό κτήριο.

Επιπλέον, στο κέντρο του Δήμου Πάφου επιλέξαμε διώροφη ημιανεξάρτητη κατοικία, η οποία διατίθενται στην τιμή των €150.000. Το ακίνητο εφάπτεται της οδού Λακωνίας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Α’ Λύκειο Πάφου. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, έχει εμβαδόν εσωτερικών χώρων 103 τ.μ. ενώ είναι κενή και κατάλληλη για ιδιοχρησία ή/και ενοικίαση με ικανοποιητική απόδοση.

 

Γεωργικό χωράφι με εμβαδόν 4.366 τ.μ. ξεχωρίσαμε στην Κισσόνεργα, κοντά στη θαλάσσια ακτογραμμή και τον παραλιακό δρόμο της κοινότητας. Εφάπτεται δύο εγγεγραμμένων δρόμων με πρόσωπο περί τα 93 μέτρα και πωλείται στην τιμή των €80.000.

 

Άνοιγμα προσφορών κάθε Τρίτη, η ώρα 10 το πρωί.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν την προσφορά τους μέσω της ενδεδειγμένης διαδικασίας της Altamira Real Estate, με χαμηλότερη τιμή από την ενδεικτική που αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι