Επένδυση και Διαβίωση σε ένα Παραθαλάσσιο Ακίνητο

Η αγορά της ιδανικής κατοικίας είναι μια σημαντική στιγμή για κάποιους, διότι θα στεγάσει τις πιο όμορφες στιγμές ενός ανθρώπου ή μιας οικογένειας. Ο καθένας από εμάς έχει φανταστεί αρκετά από τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί να έχει η κατοικία του, κυρίως σε θέματα αρχιτεκτονικής και διαμόρφωσης χώρων, αλλά πόσοι από εμάς αναλογιζόμαστε τη σημασία της τοποθεσίας, όταν επιλέγουμε μια κατοικία;

Η αγορά ενός ακινήτου είναι άκρως σημαντική, τόσο για επενδυτικούς σκοπούς όσο και για λόγους ποιοτικής διαβίωσης, γι’ αυτό και κατά τη διάρκεια εύρεσής της θα πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα των πλεονεκτημάτων που θα μας παρέχει, με πλήρη διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες αναζήτησης και αγοράς.

Τα Ευεργετικά Οφέλη της Παραθαλάσσιας Διαβίωσης

Η παραθαλάσσια διαβίωση σχετίζεται με την καλύτερη υγεία τόσο ψυχική όσο και σωματική. Όπως αρκετοί ερευνητές επισημάνουν, το παραθαλάσσιο περιβάλλον και η αναπνοή καθαρού θαλασσινού αέρα λειτουργεί ευεργετικά στην διάθεσή μας, καταπολεμώντας χρόνιες παθήσεις όπως η κατάθλιψη. Μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία, από το Πανεπιστήμιο του Exeter (2019), συνέκρινε την ζωή των ατόμων που ζουν κοντά στη θάλασσα με αυτούς που ζουν στην ενδοχώρα, με τα αποτελέσματα να υποδεικνύουν ότι οι κάτοικοι των παραθαλάσσιων περιοχών βιώνουν λιγότερα συμπτώματα ψυχικών διαταραχών.

Ταυτόχρονα, με το να ζούμε δίπλα από τη θάλασσα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μιας και το κολύμπι βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, επιτρέπει την απορρόφηση θαλασσινών μετάλλων και την αποβολή των τοξινών, καταπολεμά παθήσεις όπως το άσθμα,  ενώ η σωστή έκθεση στον ήλιο βοηθά στην σύνθεση της βιταμίνης D.  Το αίσθημα της χαλάρωσης και της ηρεμίας που μας κατακλύζει τους θερινούς μήνες, όταν βρισκόμαστε σε διακοπές στη  θάλασσα είναι το ίδιο ακριβώς αίσθημα που κυριεύει όσους ζουν έχοντας τη θάλασσα στο κατώφλι τους. Η παραθαλάσσια διαβίωση ωθεί σε περαιτέρω άσκηση, είτε αυτό είναι κολύμπι είτε ένα απλό αλλά ευεργετικό περπάτημα κατά μήκος της παραλίας. Επίσης, βελτιώνει (και επιστημονικά αποδεδειγμένα) την ποιότητα του ύπνου καθότι ο ήχος από τα κύματα χαλαρώνει τον εγκέφαλό μας και διεγείρει την παραγωγή σεροτονίνης. Συνεπώς, δεν ζεις απλά σε ένα νησί αλλά το νιώθεις παράλληλα.

Σε χώρες όπως η Κύπρος, η παραθαλάσσια ζωή δεν απαιτεί μεγάλες αλλαγές και θυσίες όντας ένα νησί με κοντινές αποστάσεις, γι’ αυτό και η εγκατάστασή μας σε παράκτιες περιοχές δεν θα έπρεπε να είναι μια δύσκολη απόφαση. Περιοχές και πόλεις που άλλοτε θεωρούνταν κυρίως τουριστικές, όπως η Αγία Νάπα, έχουν εξελιχθεί σε προορισμούς μόνιμης κατοικίας λόγω της εγγύτητας τους από την πρωτεύουσα.  Συγκεκριμένα η Αγία Νάπα συνδυάζει το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον με όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειάζεται κάποιος στην καθημερινότητά του.

Η Ομορφιά του να Μεγαλώνεις Δίπλα στη Φύση

Η ποιότητα της ζωής δεν εξαρτάται μόνο από τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες αλλά και από το περιβάλλον στο οποίο ζει κανείς, μιας και συμβάλλει στην ευημερία, ευεξία και ανάπτυξή του. Συχνά πιστεύουμε ότι η αστική ζωή, αν και ασφυκτικά περιορισμένη, αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για τη δημιουργία οικογένειας, που δίνει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε βασικές ανάγκες, υπηρεσίες και σε εργασία. Όμως τα τελευταία χρόνια, η αστικοποίηση και η μαζική συγκέντρωση πληθυσμών στις μεγαλουπόλεις έχει όλο και περισσότερες αρνητικές συνέπειες στην συναισθηματική και σωματική μας υγεία.

Ο συνωστισμός, ο φόβος για την ασφάλεια, η αποξένωση, η έλλειψη πρασίνου και καθαρού αέρα, είναι κάποιοι από τους παράγοντες που δυσχεραίνουν την ψυχική ανθεκτικότητα – και ιδίως στα παιδιά. Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο που οι ειδικοί συστήνουν να ξοδεύουμε αρκετό χρόνο σε υπαίθριους φυσικούς χώρους. Παράλληλα, τα ακίνητα στο κέντρο των πόλεων δεν περιέχουν πάντοτε όλα τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί ένας αγοραστής, ιδίως σε θέματα χώρου και άνεσης. Αντιθέτως, αν επιλέξουμε μια κατοικία σε παραθαλάσσια ή υπαίθρια περιοχή, μας εξασφαλίζει περισσότερο χώρο και συνάμα ιδιωτικότητα.

Ίσως δεν υπάρχει ούτε ένα παιδί που να μην έχει υπάρξει κοντά στη θάλασσα πλημμυρισμένο από ευτυχία όσο ανακαλύπτει τον υδάτινο κόσμο και το περιβάλλον γύρω του εξετάζοντας το κάθε κοχύλι και βότσαλο. Το παραθαλάσσιο τοπίο δεν προσφέρεται μόνο για το καλοκαιρινό κολύμπι και τις ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές. Οι ψυχολόγοι προτείνουν το παιχνίδι στη θάλασσα ως μια φυσική δραστηριότητα που συμβάλλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, προσφέροντας μια πληθώρα ερεθισμάτων και παραστάσεων. Το παιδί εξερευνάει μεγαλώνοντας δίπλα από τη φύση καλύτερα και εμπειρικά το φυσικό περιβάλλον σε σχέση μ΄ ένα παιδί της πόλης που αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του σε μια εικονική πραγματικότητα πίσω από μια οθόνη. Το παιδί της φύσης δημιουργεί και κτίζει τις δικές του στιγμές, αντιλαμβάνεται το πώς αλλάζουν οι εποχές, παρατηρεί, εμπνέεται και μαθαίνει να μοιράζεται με άλλα παιδιά. Μεγαλώνοντας δίπλα από τη φύση μαθαίνεις από νωρίς να αγαπάς και να σέβεσαι το φυσικό περιβάλλον και αναπτύσσεις συναισθηματική νοημοσύνη.

Μια Μακροπρόθεσμη και Κερδοφόρα Επένδυση

Η αγορά ακινήτου σε μια ανεπτυγμένη παραθαλάσσια περιοχή αποτελεί αναμφισβήτητα μια κερδοφόρα και ασφαλής επένδυση. Εν μέσω της αστάθειας που επικρατεί στις υπόλοιπες επενδύσεις, ο χώρος των ακινήτων εξακολουθεί να προσφέρει μια ευνοϊκή επένδυση χαμηλού ρίσκου. Τα ακίνητα, ιδίως αυτά αρίστης αρχιτεκτονικής και κατασκευής, είναι ανθεκτικά στον χρόνο και η επένδυση θεωρείται μακροπρόθεσμη σε σχέση με άλλα στοιχεία διότι διατηρούν ή αυξάνουν την αξία τους με το πέρασμα του χρόνου.

Τα παραθαλάσσια ακίνητα κεντρίζουν το ενδιαφέρον τόσο των ξένων όσο και των μόνιμων κατοίκων, εξ ου και η μεγάλη κινητικότητα σε προσφορές το τελευταίο έτος. Με την πάροδο του χρόνου, η συσσώρευση του φυσικού χρήματος, ως μορφή επένδυσης, αποδεικνύεται όλο και πιο επικίνδυνη και λιγότερη αποδοτική.  Ωστόσο, η αγορά του σωστού ακινήτου δεν είναι ένα απλό εγχείρημα, για αυτό και η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται μέσω εξειδικευμένων και φερέγγυων γραφείων, μελετώντας όλες τις παραμέτρους και τα χαρακτηριστικά πριν την τελική απόφαση. Ο κάθε αγοραστής θα πρέπει να μελετήσει διεξοδικά το ακίνητο που τον ενδιαφέρει, εξετάζοντας τις μικρές αλλά σημαντικές διαφορές που μπορεί να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα και την τιμή.

Παραθαλάσσιες Επαύλεις Συνώνυμο της Κομψότητας και του Σύγχρονου Σχεδιασμού

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της Μεσογειακής ζωής και τα οφέλη της παραθαλάσσιας διαβίωσης,  μια διεθνώς αναγνωρισμένη ομάδα αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών επιλέχθηκε για τη δημιουργία 35 πολυτελών επαύλεων σε μια αποκλειστική παραλία σχήματος μισοφέγγαρου στη δυτική πλευρά της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Οι σύγχρονες επαύλεις έχουν σχεδιαστεί από βραβευμένους αρχιτέκτονες και αντικατοπτρίζουν την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της περιοχής μέσα σε ένα άκρως ιδιωτικό και ασφαλές περιβάλλον. Η φιλοσοφία του σχεδιασμού στηρίζεται στην αρμονική συνύπαρξη των σύγχρονων και παραδοσιακών υλικών, με κύρια στοιχεία την τοπική πέτρα και το γυαλί που επιτρέπει στο φυσικό φως και στο απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου να διεισδύουν στους χώρους. Πρόκειται για ανεξάρτητες κατοικίες 3,4 και 5 υπνοδωματίων, με άνετους ενιαίους χώρους, καταπράσινους κήπους, roof terrace, ιδιωτική πισίνα και χώρο στάθμευσης. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν υλικά κορυφαίας ποιότητας, άκρως ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Τα αναπτυξιακά έργα στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, συμπεριλαμβανομένων και των παραθαλάσσιων κατοικιών, έχουν αναγνωριστεί διεθνώς για τον σχεδιασμό τους με τη διάκριση 5 stars στα διεθνούς φήμης International Property Awards – European Property Awards 2021 -2022 στην κατηγορία Mixed-Use Development.

Οι πολυτελείς παραθαλάσσιες κατοικίες είναι συνώνυμο της σύγχρονης διαβίωσης, με ανέσεις και στοιχεία τελευταίας τεχνολογίας και παροχές που προωθούν την ευημερία στους κατοίκους. Οι κάτοικοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τη γαλήνη της περιοχής, να μεγαλώνουν ξέγνοιαστα την οικογένειά τους, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στην Μαρίνα και στις αποβάθρες, ενώ θα έχουν στη διάθεση τους μια γκάμα υπηρεσιών στο εμπορικό τμήμα της Μαρίνας που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Η εμπορική ζώνη της Μαρίνας Αγίας Νάπας, ως ένα ολοκληρωμένο one-stop-shop, θα προφέρει σε κατοίκους αλλά και επισκέπτες επιλογές από διαφορετικά εστιατόρια, cafes, καταστήματα, convenient stores, χώρους διασκέδασης και  δεξιώσεων μέχρι και υπηρεσία ανάληψης χρημάτων επί 24ώρου βάσεως.

Η περιοχή θεωρείται ως ένας ιδανικός προορισμός για μόνιμη κατοικία και επένδυση αφού συνδυάζει όλες τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειάζεται κάποιος σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα και τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας – μόλις 30 λεπτά οδικώς. Παράλληλα, η γύρω περιοχή είναι γνωστή για τις κατάξανθες και μαγευτικές παραλίες, τα φυσικά μονοπάτια και πάρκα, τις θαλασσινές σπηλιές, τα γραφικά λιμανάκια, τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και τις εκλεκτές γεύσεις καθώς και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, διαμορφώνοντας έτσι ένα από τα πιο ιδανικά μέρη για να ζει κάποιος.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://marinaayianapa.com/  ή επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 23 300 500.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου