Ζητούν μαρίνα και κέντρο κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο

Την κυβέρνηση καλεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Ανδρέας Δημητριάδης, όπως προχωρήσει τάχιστα σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή της μαρίνας ή του κέντρου κρουαζιερόπλοιων, νοουμένου ότι κρίνεται ότι είναι συνδυαστικά και τα δύο οικονομικά βιώσιμα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης σημειώνει πως οι εμπειρογνώμονες έχουν ολοκληρώσει την εκπόνηση της τεχνοοικονομικής μελέτης για την κατασκευή της μαρίνας και του κέντρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο στα Πότιμα. 

Όπως ανέφερε, έχει υποβληθεί σχετική μελέτη στο Υφυπουργείο Τουρισμού και στα άλλα αρμόδια τμήματα του Κράτους και αναμένουμε, όπως είπε,  ότι, «το κράτος θα προχωρήσει γρήγορα, ως ήταν η προηγούμενη δέσμευση του ότι με την ολοκλήρωση της μελέτης, το κράτος θα ήταν έτοιμο να προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή της Μαρίνας ή το κέντρου κρουαζιερόπλοιων νοουμένου ότι κρινόταν ότι είναι συνδυαστικά και τα δύο οικονομικά βιώσιμα». 

Αναμένουμε από το κράτος συνέχισε ο κ. Δημητριάδης, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όντως θα προβεί σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή και της  λειτουργίας της μαρίνας ή και του κέντρου προσέλκυσης κρουαζιερόπλοιων ταυτόχρονα. 

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ουσιαστικά ως Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου άρχισαν την προώθηση της κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας στην Πάφο από το 1990.

Ουσιαστικά αρχίσαμε ως Επιμελητήριο Πάφου να προωθούμε την κατασκευή και λειτουργία μαρίνας στην Πάφο από το 1990 . Ενδεικτικά, είπε τέλος, πως προκηρύχθηκε η προσφορά γύρω στο 1995 από το κράτος. 

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου