Σε διαβούλευση η 3η Περιβαλλοντική Γειτονιά στον Άγιο Νικόλαο Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 5μ.μ στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού τα σχέδια της τρίτης περιβαλλοντικής Γειτονιάς που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Αγίου Νικολάου και καλεί τους δημότες της περιοχής να προσέλθουν, να ενημερωθούν και να πουν την άποψη τους για το έργο αυτό. Η παρουσίαση θα γίνει από τους μελετητές του έργου, Ευπαλινός Μελετητική ΕΠΕ.

Οι περιβαλλοντικές γειτονιές είναι από τις δράσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση των συνοικιών της Λεμεσού με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι κατασκευαστικές εργασίες για την ολοκλήρωση των περιβαλλοντικών γειτονιών Αγίου Σπυρίδωνα και Ομονοίας όπου με βάση το Σχεδιασμό, οι τοπικοί δρόμοι αναδιαμορφώθηκαν με σκοπό την διασφάλιση ασφαλών συνθηκών για πεζούς και ποδηλάτες, συνθήκων εμπλουτισμού του πρασίνου και συνθήκων βιωσιμότητας των κατοίκων. Επίσης, στις γειτονιές αυτές, έχουν ληφθεί όλα εκείνα τα μέτρα κυκλοφοριακής ύφεσης, που τις καθιστούν πιο ανθρώπινες, πιο ασφαλείς για τα παιδιά και πιο ελκυστικές.

Το έργο της περιβαλλοντικής γειτονιάς στην περιοχή Αγίου Νικολάου είναι συνολικού μήκους περίπου 3 χιλιομέτρων και αφορά την βελτίωση των οδών Αγίας Αικατερίνης, Πλούτωνος, Αναπαύσεως, Λάμπρου Πορφυρά, Λορέντζου Μαβίλη, Δημόκριτου, Χανιών, Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Επτανήσου και Ξενοφώντος Φαρμακίδη.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης για διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, δημιουργία παρόδιων χώρων στάθμευσης, μονοδρομήσεις, ενίσχυση πρασίνου με δεντροφυτεύσεις, ποδηλατοδιαδρόμους, χώρους στάθμευσης και δημιουργία skatepark.

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους