Πλήττει τουρισμό, κατασκευές και μεγάλες αναπτύξεις ο πόλεμος

Μεγάλο αναμένεται να είναι το πλήγμα για τον τουρισμό στην Επαρχία Πάφου, από την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέα Δημητριάδη, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ σημείωσε πως κατ’ επέκταση επηρεάζεται και ο κλάδος των μεγάλων αναπτύξεων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας επηρέασε πρωτίστως τον τουρισμό και κατ’ επέκταση τον κατασκευαστικό τομέα και ολόκληρη την οικονομία του τόπου, μέσω των αυξήσεων των τιμών. 

Επισήμανε πως πέραν των μεγάλων αναπτύξεων, σε δυσμενή θέση εισέρχονται και οι μικρότερες αναπτύξεις στον κατασκευαστικό κλάδο. Πρόσθεσε πως η πρώτη αλλά και η δεύτερη κατοικία παύει πλέον να αποτελεί σημαντικό τμήμα της κατασκευαστικής βιομηχανίας του τόπου, διαρκούντος του πολέμου και των οικονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, αφού η απουσία του τουριστικού ρεύματος σε μεγάλο βαθμό σημαίνει και την κατακόρυφη μείωση του ενδιαφέροντος για αγορά κατοικιών, όπως είπε.

“Είχαμε αρκετούς επενδυτές από Ρωσία και Ουκρανία, αλλά ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε και πάλι να αντικαταστήσουμε αυτή τη ζήτηση από αυξημένη ζήτηση η οποία παρατηρείται όσον αφορά τις μεγάλες επενδύσεις από Ισραήλ, Ινδία, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής”, συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά τον τουρισμό, ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε πως οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει το κράτος, οι ιδιωτικοί φορείς της Κύπρου και η επιχειρηματική τάξη γενικότερα, θα συμβάλει στη θετική αντιμετώπιση της κατάστασης αποτελεσματικά και προβαίνοντας σε προσέλκυση τουρισμού από άλλες χώρες ώστε να αναπληρωθεί η μείωση αυτή του τουρισμού. 

Ακόμη, είπε πως έτυχε πληροφόρησης από ξενοδόχους ότι πολλές από τις κλίνες οι οποίες είχαν κρατηθεί από Ρώσους ή Ουκρανούς ήδη έχουν αντικατασταθεί από ζήτηση που προέκυψε από την Αγγλία και άλλες χώρες.

Για άλλες συνέπειες οι οποίες προκύπτουν ο κ. Δημητριάδης είπε πως είναι κάπως δύσκολο να γίνει πρόβλεψη γιατί, όπως ανέφερε, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων, τη διάρκεια του πολέμου και γενικότερα τα μέτρα που θα πάρει η Δύση. 

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως όπως έχει επιδείξει ο Κύπριος επιχειρηματίας, όταν υπάρχει καλή συνεργασία του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα πάντοτε βρίσκονται λύσεις για να ξεπερνιόνται τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται. Είπε ακόμη πως ελπίζει και προσβλέπει σε μια καλή συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η οποία θα βοηθήσει να ξεπεραστούν τα προβλήματα τα οποία παρατηρούνται τουλάχιστον στο μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία