Προκηρύσσονται πέντε συμβόλαια για το αποχετευτικό Λάρνακας

Πέντε συνολικά συμβόλαια, που αφορούν τον Δήμο Δρομολαξιάς-Μενεού και τις Κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου, αναμένεται να προκηρυχθούν εντός των επόμενων δύο μηνών, από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ), στο πλαίσιο της τρίτης φάσης του αποχετευτικού συστήματος της πόλης.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Αγγελος Χατζηχαραλάμπους «σε δύο περίπου μήνες αναμένεται να προκηρύξουμε πέντε συμβόλαια που αφορούν περιοχές νοτιοδυτικά του αεροδρομίου Λάρνακας, με τα κατασκευαστικά έργα να ξεκινούν πριν το τέλος του έτους. Τα συμβόλαια προκηρύσσονται στο πλαίσιο της τρίτης φάσης επέκτασης του αποχετευτικού και αφορούν τον Δήμο Δρομολαξιάς - Μενεού και τις Κοινότητες Κιτίου, Περβολιών και Τερσεφάνου».

Πρόσθεσε ότι «σύντομα θα ακολουθήσουν και οι σχεδιασμοί για την επέκταση του αποχετευτικού συστήματος και στον Δήμο Αραδίππου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Χατζηχαραλάμπους είπε πως «σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Συμβουλίου, τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων και θα κινούνται προς τα πίσω. Δηλαδή τα έργα θα αρχίσουν από το Μενεού και την Δρομολαξιά, θα προχωρήσουν στην παραλιακή περιοχή Περβολιών, θα ακολουθήσει το Κίτι και η Τερσεφάνου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δικτύου η κάθε περιοχή θα συνδέεται αμέσως με τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων».

Εξήγησε ακόμα ότι «στόχος του έργου είναι η κατασκευή του δικτύου για μεταφορά των αστικών λυμάτων των οικισμών Δρομολαξιά – Μενεού, Κίτι, Περβόλια και Τερσεφάνου στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) της Λάρνακας, που βρίσκεται ανατολικά της περιοχής μελέτης και νότια του αεροδρομίου Λάρνακας».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «το έργο περιλαμβάνει δίκτυα βαρύτητας μήκους περίπου 147Km (κεντρικούς συλλεκτήρες και εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης), οικιακές συνδέσεις, οκτώ κεντρικά αντλιοστάσια μεταφοράς λυμάτων για τα υψομετρικά χαμηλά σημεία, και έπειτα αυτών δίκτυο κεντρικών καταθλιπτικών αγωγών (αγωγών πίεσης) συνολικού μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων. Με τη λειτουργία του το έργο θα καλύψει τις ανάγκες των 29 χιλιάδων περίπου κατοίκων της περιοχής ενώ γίνεται πρόβλεψη 40ετίς για 40 χιλιάδες κατοίκους μέχρι το 2060».

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας