Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Τροχοδρομούνται έργα που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της Λεμεσού

Την τροχοδρόμηση έργων που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης της Λεμεσού, αλλά και έργα για την ανέγερση κατοικιών στο πλαίσιο του σχεδίου προσιτής κατοικίας και προσιτού ενοικίου του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ), είπε ότι συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο της Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη.

Η σύσκεψη έγινε σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην παρουσία της Γενικής Διευθυντήρια του ΚΟΑΓ, Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λεμεσού και υπηρεσιακών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής επικοινωνίας, ο κ. Νουρής είπε πως η συνάντηση με τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο της Λεμεσού έγινε για ανασκόπηση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη είτε τροχοδρομούνται στον Δήμο Λεμεσού. Πρόσθεσε ότι αφορά σε έργα πάρα πολύ σημαντικά.

Σε διαδικασία τροχοδρόμησης βρίσκεται το μεγάλο έργο, σε συνεννόηση με τον ΚΟΑΓ, για την ανέγερση κατοικιών του σχεδίου προσιτής κατοικίας και προσιτού ενοικίου, αλλά και μια σειρά από άλλα πολεοδομικά έργα, τα οποία αναμένεται με την προώθησή τους να αλλάξουν κυριολεκτικά τη φυσιογνωμία της πόλης της Λεμεσού, είπε ο Υπουργός.

Ενημέρωσε ότι η σύσκεψη σκοπό είχε να επιλύσει τα προβλήματα που παρουσίαζαν κάποια έργα. 

«Θεωρώ ότι έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση. Έχουμε εγκύψει στα συγκεκριμένα προβλήματα και έχουν δοθεί συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις», δήλωσε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι «στο επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε ανελλιπώς τα συγκεκριμένα έργα».

Ανάφερε πως όντας σταθεροί στη θέση της Κυβέρνησης, άμεσα προωθούνται όσα έργα θεωρούνται ώριμα, αλλά και τα έργα που μπορούν να τρέξουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Τα έργα που παρουσιάζουν προβλήματα θα προγραμματιστούν για τη επόμενη χρονιά, συμπλήρωσε ο Υπουργός.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού, στις δικές του δηλώσεις, είπε ότι συζητήθηκε με τον Υπουργό μια σειρά από έργα που αφορούν στον Δήμο Λεμεσού όπως το έργο της ανέγερσης υποδομών προσιτής στέγης, αλλά και πολεοδομικά έργα όπως είναι η σύνδεση της Λεωφόρου Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού (β΄φάση), η παράκαμψη του κέντρου της Αγίας Φύλας μέσω της κατασκευής/ βελτίωσης της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, το ρυθμιστικό σχέδιο της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και οδού Γλάδστωνος κ.ά.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε τη σύσκεψη αποδοτική λέγοντας ότι λήφθηκαν οι αποφάσεις για την περαιτέρω προώθηση των έργων αυτών στη βάση ενός χρονοδιαγράμματος. 

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης