Έτοιμη η μελέτη για τον δρόμο αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής Πάφου

InBusinessNews  13/01/2022 15:10
Έτοιμη η μελέτη για τον δρόμο αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής Πάφου

Έτοιμη η μελέτη για τον δρόμο αεροδρομίου-τουριστικής περιοχής Πάφου

InBusinessNews  13/01/2022 15:10

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου έχει ολοκληρώσει την Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης που αφορά το δρόμο Αεροδρομίου-Τουριστικής Περιοχής παρά τον ποταμό Έζουσας και έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γιώργος Μάης εξήγησε ότι ο Μελετητής έχει ολοκληρώσει την μελέτη ενώ κατά τη διάρκεια της μελέτης το Επιμελητήριο προχώρησε και σε χαρτογράφηση της περιοχής και της προτεινόμενης όδευσης με τη χρήση drones ώστε να συλλεγούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία και έχουν υποβληθεί στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό κο Γιάννη Καρούσο ώστε να ενημερωθεί δεόντως αλλά και για συντονισμό ως προς τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν.

Η Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρμοδίων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων και σύντομα αναμένεται να υποβληθεί στην Περιβαλλοντική Αρχή για αξιολόγηση. Στα πλαίσια της αξιολόγησης θα κληθούν από το Τμήμα Περιβάλλοντος να εκφέρουν απόψεις όλα τα εμπλεκόμενα Τμήματα καθώς και οι Τοπικοί Φορείς.

Είμαστε αισιόδοξοι, διευκρίνισε ο κος Μάης, ότι η νέα μελέτη σε συνδυασμό με την αλλαγή όδευσης θα επιτρέψουν τελικά την ολοκλήρωση του έργου. ''Θα αναμένουμε ωστόσο τις εξελίξεις και τις διαδικασίες που προβλέπονται για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα'', σημείωσε. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας