Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Petrolina: Ολοκληρώθηκε το deal αγοράς ακινήτων

Την ολοκλήρωση συμφωνίας αγοράς ακινήτων επί του παραλιακού μετώπου του κυρίου δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας συνολικού εμβαδού 76,254 τ.μ. , συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων, μεταξύ ExxonMobil Cyprus Limited και Petrolina Bayfront Ltd, θυγατρικής και πλήρως ανήκουσας στην Petrolina (Holdings) Public Ltd, ανακοίνωσε η Petrolina.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 24 Ιουνίου 2021 αναφορικά με την πιο πάνω συναλλαγή, η Petrolina (Holdings) Public Ltd ανακοινώνει ότι η μεταβίβαση και εγγραφή των πιο πάνω ακινήτων προς όφελος της Petrolina Bayfront Ltd, θυγατρικής και πλήρως ανήκουσας στην εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd, έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24/06/2021 η Petrolina (Holdings) Public Ltd σύναψε συμφωνία με την εταιρεία ExxonMobil Cyprus Limited για την αγορά των πιο πάνω ακινήτων μέσω της Petrolina Bayfront Ltd, θυγατρικής και πλήρως ανήκουσας στην εταιρεία Petrolina (Holdings) Public Ltd και η οποία είχε συσταθεί για το σκοπό αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Επεκτείνεται στον τομέα της ανάπτυξης γης η Petrolina


Η συμφωνία μεταξύ PHL, Esso και Petrolina Bayfront Ltd υπογράφηκε στις 24/06/2021 και εντάσσεται στα πλαίσια του στρατηγικού σχεδιασμού του Ομίλου PHL για ανάπτυξη διαφοροποιημένων εργασιών στον τομέα της ανάπτυξης γης.

Όπως αναφερόταν στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, με βάση τη συμφωνία η Petrolina Bayfront Ltd αγοράζει τρία ακίνητα επί του παραλιακού μετώπου του κυρίου δρόμου Λάρνακας- Δεκέλειας συνολικού εμβαδού 76,254 τ.μ., συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων. Το έργο της αποξήλωσης, κατεδάφισης των εγκαταστάσεων και σωληνώσεων και τον καθαρισμό του εδάφους θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Όμιλος της PHL.

Το συνολικό τίμημα έχει συμφωνηθεί στα €29.000.000 πλέον ΦΠΑ (εκεί και όπου εφαρμόζεται) και είναι πληρωτέο σε μετρητά ως ακολούθως: €1.000.000 καταβλήθηκαν με την υπογραφή της συμφωνίας και το ποσό των €27.600.000 θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση όλων των συμφωνημένων διαδικασιών, περιλαμβανόμενης της μεταβίβασης και εγγραφής των ακινήτων στο όνομα της Petrolina Bayfront Ltd, το αργότερο μέχρι τις 10/12/2021.

Το υπόλοιπο των €400.000 θα καταβληθεί σε μεταγενέστερο στάδιο νοουμένου ότι εκπληρωθεί συγκεκριμένη υποχρέωση, ως αυτή ορίζεται στη συμφωνία. Η επένδυση θα ταξινομηθεί στην κατηγορία «Ακίνητα για επένδυση» και στα οποία δε θα λογίζεται οποιαδήποτε απόσβεση.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων