Έπεσαν οι υπογραφές για τον κόμβο Μακαρίου και Ιπποκράτους στη Γεροσκήπου

InBusinessNews  08/10/2021 19:05
Έπεσαν οι υπογραφές για τον κόμβο Μακαρίου και Ιπποκράτους στη Γεροσκήπου

Έπεσαν οι υπογραφές για τον κόμβο Μακαρίου και Ιπποκράτους στη Γεροσκήπου

InBusinessNews  08/10/2021 19:05

Υπογράφηκαν την Πέμπτη, τα συμβόλαια του κόμβου της Λεωφόρου Μακαρίου και Ιπποκράτους στον Δήμο Γεροσκήπου, και σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου, Μιχάλη Παυλίδη, το έργο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως αναμένεται η υπογραφή των συμβολαίων για το έργο του κόμβου της Λεωφόρου Κινύρας, το οποίο αναμένεται και αυτό να αρχίσει πολύ σύντομα. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου ο ένας κόμβος είναι ο πρόδρομος της οδού Κινύρας του βόρειου παρακαμπτηρίου ο οποίος θα ενώνεται και θα ενώνει τον Δήμο Γεροσκήπου, με τον δρόμο που έχει κατασκευάσει  τώρα ο Δήμος Πάφου και που οδηγεί στην περιοχή των Mc Donalds.

Επίσης, πρόσθεσε, ο δεύτερος κόμβος είναι ο πρόδρομος της Λεωφόρου Μακαρίου όπου αυτό το διάστημα γίνεται επικαιροποίηση των σχεδίων. Οι προσφορές, είπε, θα προκηρυχθούν το 2022, είναι στους προϋπολογισμούς του 2023 ώστε να ξεκινήσει και το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο το οποίο θα καταλήγει στον κυκλικό κόμβο της Κολώνης.

Επεσήμανε ακόμη πως ετοιμάζεται η προκήρυξη των προσφορών για τον πυρήνα της Γεροσκήπου, γύρω στις 20 Νοεμβρίου του 2021, ενώ σε συνάρτηση, όπως είπε, ο κ. Παυλίδης με τον συνδετήριο δρόμο αναμένεται ότι η Γεροσκήπου θα καταστεί πόλος έλξης πολλών επισκεπτών ντόπιων και ξένων.

Είπε ακόμη πως στους στόχους της Τοπικής Αρχής έχει τεθεί η δημιουργία του ιστορικού κέντρου της Γεροσκήπου με την συνένωση όλων των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων. Ακόμη, σημείωσε, έχουν καθοριστεί και τα σχετικά δρομολόγια με τον ΟΣΥΠΑ εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα τονωθεί και το εμπορικό κέντρο του Δήμου Γεροσκήπου.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας