KPMG και RICS ενώνουν δυνάμεις για τα ακίνητα

Η KPMG και η RICS υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την παροχή υπηρεσιών όσον αφορά την έκδοση του τριμηνιαίου «Δείκτη Τιμών Ακινήτων RICS Κύπρου, με την KPMG στην Κύπρο».

Οι δύο οργανισμοί θα συνεργαστούν στενά για την παραγωγή και κατανομή του Δείκτη, ο οποίος δημοσιεύεται από το 2009, με βάση μια μεθοδολογία που αναπτύχθηκε ειδικά από το Πανεπιστήμιο του Ρίντινγκ, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Δείκτης παρακολουθεί τέσσερις κύριους τομείς ακινήτων (Οικιστικά, Εμπορικά, Γραφεία και Βιομηχανικά), σε αστικές περιοχές της Κύπρου: Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Αμμόχωστο. Ο Δείκτης χρηματοδοτείται από τον Σύνδεσμο Επιστημόνων Επιμετρητών Οικονομολόγων Κατασκευών Κύπρου και υποστηρίζεται από την Κυπριακή Ένωση Εκτιμητών και Συμβούλων Ακινήτων. 

Με την πάροδο των ετών, ο Δείκτης έχει γίνει ένα από τα κύρια βαρόμετρα των αξιών ακινήτων στην Κύπρο και ακολουθείται από επαγγελματίες και βασικούς φορείς της Βιομηχανίας Ακινήτων, καθώς και άλλων τομέων τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς.

Εκ μέρους της RICS, ο Simon Rubinsohn, επικεφαλής οικονομολόγος του RICS, σχολίασε: «Ο Κυπριακός Δείκτης Ακινήτων παρέχει έναν έγκαιρο οδηγό για τις εξελίξεις στην κυπριακή αγορά εμπορικών και οικιστικών ακινήτων. Δεν βοηθά μόνο στον εντοπισμό βασικών τάσεων, αλλά και στην καλύτερη κατανόηση του κινδύνου στον τομέα. Αυτή η νέα συνεργασία θα βοηθήσει να τεθεί αυτό το προϊόν σε πιο βιώσιμη βάση, κάτι που χαιρετίζω πολύ ».

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο Δρ. Θωμάς Δημόπουλος, MRICS, Πρόεδρος της RICS Κύπρου και Managing Partner της AXIA Chartered Surveyors, σχολίασε: «Η νέα συνεργασία με την KPMG στην Κύπρο είναι μια σημαντική προσπάθεια στη συνέχεια της δημοσίευσης του RICS Cyprus Property Index. Η ύπαρξη διαφόρων δεικτών ακινήτων για την κυπριακή αγορά ενισχύει τη διαφάνεια και την πληροφόρηση. Η χρήση τους επεκτείνεται στην ανάλυση της αγοράς που σχετίζεται με τη μέτρηση των τιμών των ακινήτων, τα ενοίκια, τις αποδόσεις, και επίσης λειτουργεί ως επιστημονικό εργαλείο για τη μελέτη των κύκλων ακινήτων, προβλέψεις κ.λπ. τάσεις για ενοίκια και τιμές πώλησης. Χρησιμεύει στους αναλυτές και τους παράγοντες της αγοράς ως χρήσιμος δείκτης των μεταβαλλόμενων συνθηκών της αγοράς και η συνεχής ανάπτυξη και δημοσίευσή της αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την κατανόηση της αγοράς ακινήτων της Κύπρου. »

Εκ μέρους της KPMG στην Κύπρο, ο Χριστόφορος Αναγιώτος, επικεφαλής του τομέα ακινήτων δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το RICS για να εξασφαλίσουμε την παροχή έγκαιρης και σχετικής πληροφόρησης σε έναν κρίσιμο τομέα της κυπριακής οικονομίας, μέσω αυτού του καθιερωμένου Δείκτη. Χωρίς αμφιβολία ο Δείκτης θα συνεχίσει να χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την ανάλυση και την πληροφόρηση ακινήτων, όπως και τα τελευταία 12 χρόνια, παρέχοντας διαφάνεια και απαραίτητα εργαλεία σε επαγγελματίες ακινήτων, αναλυτές και σχετικούς ενδιαφερόμενους».

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου