Μοναδικοί Twisting Towers στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Όταν ο διάσημος αρχιτέκτονας Santiago Calatrava σχεδίασε το κτίριο γνωστό ως ‘Turning Torso’, σηματοδότησε μια νέα εποχή στην αρχιτεκτονική, εισάγοντας το ‘twisting’ design. Με ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα που δίνει την αίσθηση της «περιστροφής» γύρω από ένα άξονα, η μοντέρνα αυτή τεχνική απέκτησε μεγάλη δημοτικότητα, ιδιαίτερα σε Ασία και Μέση Ανατολή, επιδεικνύοντας  τις μοναδικές δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής.

Με τη σειρά της, αποκτά και η Κύπρος για πρώτη φορά τους δικούς της εντυπωσιακούς twisting towers στην Μαρίνα της Αγίας Νάπας, οι οποίοι θα έχουν ύψος πάνω από 100 μέτρα και θα είναι ευδιάκριτοι από τη στεριά και τη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα, ο Ανατολικός Πύργος (East Tower) βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της μαρίνας, προσφέροντας ένα ζωντανό και πολυσύχναστο περιβάλλον για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, ενώ ο Δυτικός Πύργος (West Tower) είναι κρυμμένος σε μια πιο ήσυχη περιοχή της ανάπτυξης. Οι δύο πύργοι έχουν σχήμα T που στρέφονται κατά προσέγγιση 1,6 μοίρες ανά όροφο, και περιστρέφονται από τη Δύση προς την Ανατολή καθώς υψώνονται, για να επωφεληθούν πλήρως από την πανοραμική θέα στη Μεσόγειο, τη μαρίνα και την ακτογραμμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πύργοι της Μαρίνας Αγίας Νάπας συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 32 μόλις περιστρεφόμενα κτίρια παγκοσμίως.

 

Στο παρόν στάδιο, ο Ανατολικός Πύργος – ο οποίος βρίσκεται στην κατασκευή του 15ου ορόφου - αποτελεί ήδη το πιο ψηλό κτίριο της επαρχίας Αμμοχώστου. Έχοντας ξεκινήσει να τραβάει τα βλέμματα και να κάνει άπαντες να ανυπομονούν για το τελικό αποτέλεσμα, εμείς σας παρουσιάζουμε πιο κάτω όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το νέο αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής:

Η έμπνευση πίσω από το twistingdesign

Ο περιστρεφόμενος αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των πύργων είναι εμπνευσμένος από τη γυναικεία φιγούρα και τη χαλαρά τοποθετημένη ένδυση των Καρυάτιδων και των γλυπτών που βρέθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Κύπρο. Η πρόσοψή τους αποτελεί μια ένωση από κάθετα φιλιγκράν σκίασης σε ζεστούς τόνους που υποδηλώνουν τη ξυλογλυπτική και τις λεπτομέρειες της ναυπηγικής.

Σχεδιασμός των διαμερισμάτων

Ο Ανατολικός Πύργος περιλαμβάνει 95 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα ενός έως τεσσάρων υπνοδωματίων και ρετιρέ οροφοδιαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους τα οποία διαθέτουν πανοραμική θέα 360 μοιρών. Είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να διασφαλίζουν ότι όλοι οι χώροι διαβίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των υπνοδωματίων, είναι προσανατολισμένοι προς τη θάλασσα και  τις παρακείμενες παραλίες. Με μοντέρνο και έξυπνο open plan σχεδιασμό, μεγιστοποιείται η διάχυση φυσικού φωτός καθώς και η μαγευτική θέα. Ενδεικτικά, το σαλόνι έχει γυάλινες μπαλκονόπορτες που είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανοίγουν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ενώνεται ο χώρος του σαλονιού και της καλυμμένης βεράντας. Λαμβάνοντας υπόψη τα υψηλότερα πρότυπα του σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, την άνεση, την ανθεκτικότητα και τη λειτουργικότητα, τα διαμερίσματα είναι σχεδιασμένα με υψηλής ποιότητας τεχνικές προδιαγραφές. Πιο συγκεκριμένα, στο σαλόνι θα χρησιμοποιηθεί ανώτερης ποιότητας παρκέ και πορσελάνη (porcelain stoneware), ένα συμπαγές και ανθεκτικό υλικό χωρίς απορροφητικότητα που πληροί τα κριτήρια αρχιτεκτονικής καινοτομίας, συνδυάζοντας παράλληλα υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα.

Ένας κόσμος χαλάρωσης και αναψυχής μόλις λίγα βήματα μακριά

Οι ένοικοι, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ευρεία γκάμα από αποκλειστικές υπηρεσίες στις εγκαταστάσεις του πύργου. Πιο συγκεκριμένα, ο 3ος όροφος θα διαθέτει πισίνα υπερχείλισης, cabanas και εξωτερικό μπαρ, με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και της μαρίνας. Επιπρόσθετα, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και σπα 400τ.μ. Όντας στην καρδιά της εμπορικής ζώνης, οι κάτοικοι θα επωφελούνται επίσης από το ζωντανό περιβάλλον, τα επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, όπως  είναι το L’Atelier de Joël Robuchon και το Le Deli Robuchon καθώς και το Riva Beachouse, τα οποία θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της μαρίνας.​

​Χωροθετημένος σε μια εμβληματική ανάπτυξη τέτοιου βεληνεκούς, όπως είναι η Μαρίνα Αγίας Νάπας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Ανατολικός Πύργος έχει από την πρώτη στιγμή προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές και αγοραστές. Το έργο στην ολότητά του, θα συμβάλει στην αναζωογόνηση της περιοχής, μετατρέποντας την Αγία Νάπα σε κόσμημα της Ανατολικής Μεσογείου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες κατοικίες στη Μαρίνα Αγίας Νάπας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.MarinaAyiaNapa.com ή επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων καλώντας στο (+357) 23 300 550 ή στο email sales@marinaayianapa.com.

Δειτε Επισης

Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς