Αντικαθίσταται ο εξοπλισμός φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου

Το έργο αντικατάστασης εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου με σύγχρονο εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης προκήρυξε στις 30 Αυγούστου 2021 το Τμήμα Δημοσίων Έργων, το οποίο θα έχει κόστος 565 χιλιάδες ευρώ και διάρκεια εκτέλεσης 15 μήνες.

Ανακοίνωση από το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναφέρει ότι στις 21 Αυγούστου προκηρύχθηκε η μελέτη μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε 17 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές 15 στην Πάφο και δύο στο Παραλίμνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «μέσω του έργου αντικατάστασης εξοπλισμού φωτεινής σηματοδότησης στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου θα αντικατασταθεί εξολοκλήρου ο εξοπλισμός των φώτων τροχαίας σε 26 φωτοελεγχόμενες συμβολές και σε 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας και σε μία φωτοελεγχόμενη συμβολή στο Δήμο Αραδίππου, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό την κεντρική αστική περιοχή της Λάρνακας».

Επιπλέον, θα αντικατασταθεί ο εξοπλισμός φώτων τροχαίας σε 2 φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Αγίας Νάπας και σε 4 φωτοελεγχόμενες συμβολές στο Δήμο Παραλιμνίου.

Σημειώνεται επίσης ότι μέσω του έργου θα εγκατασταθούν για πρώτη φορά σύγχρονες συσκευές με ηχητικά και οπτικά σήματα για άτομα με μειωμένη όραση, καθώς και σηματοδότες αντίστροφης μέτρησης χρόνου πρασίνου για πεζούς σε όλες τις διαβάσεις τύπου Σταμάτη/Γρηγόρη και τις αυτόνομες διαβάσεις τύπου Pelican που περιλαμβάνονται στη Σύμβαση.

Μέσω της σύμβασης θα εγκατασταθούν και επιπρόσθετες διαβάσεις πεζών τύπου Σταμάτη/Γρηγόρη στις συμβολές της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τις οδούς Λουκή Ακρίτα και Ερμού,  της Λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου με τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ και την οδό  Αθηνών (Φοινικούδες) καθώς και της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Κυπριανού με τις οδούς Κιλκίς και Ζακύνθου στη Λάρνακα καθώς και στη συμβολή των οδών Αδαμάντιου Κοραή, Αγίου Δημητρίου και Γιωρκή Παπαδοπούλου (παρά το Λύκειο Παραλιμνίου) στο Παραλίμνι.

Το αντικείμενο της μελέτης μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της χωρητικότητας σε 17 κύριες φωτοελεγχόμενες συμβολές στην Πάφο και το Παραλίμνι «αφορά στην προσομοίωση και στο σχεδιασμό βέλτιστων πλάνων λειτουργίας στα φώτα τροχαίας κύριων συμβολών,  στοχεύοντας στην βελτίωση της απόδοσης των φώτων τροχαίας και τη μείωση των καθυστερήσεων κατά το βέλτιστο δυνατόν, μέσω εφαρμογής μικρών και άμεσων παρεμβάσεων χαμηλού κόστους», καταλήγει το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Δειτε Επισης

Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους