«Πρασινίζει» η Πάφος με τη δημιουργία γραμμικών και άλλων πάρκων

Η δημιουργία δυο γραμμικών πάρκων στην Πάφο, η κατασκευή του «Δημοτικού Πάρκου Χρωμάτων» και η ανακατασκευή του πάρκου «Δασούδι» αλλάζουν ριζικά την εικόνα που υπήρχε μέχρι τώρα στην πόλη σε σχέση με τους χώρους πρασίνου και δίνουν ανάσα ζωής στους κατοίκους. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου, το «Δημοτικό Πάρκο Χρωμάτων» που ξεκίνησε πρόσφατα είναι συνολικής δαπάνης €3.715.180 και η διάρκεια εκτέλεσης των  εργασιών 9 μήνες.  Το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών.  

Όπως αναφέρεται, το Πάρκο θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ.,  γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης, εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου, ενώ θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δένδρα.

Στο μεταξύ, έτοιμα είναι τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια για τα δύο γραμμικά Πάρκα της Πάφου. Τα δύο γραμμικά πάρκα θα δημιουργηθούν σε μια έκταση πέραν των δώδεκα χιλιομέτρων και στα δυο ρυάκια-ποταμούς, στα ανατολικά και δυτικά όρια του Δήμου Πάφου. Σημειώνεται πως τα  δυο πάρκα σχεδιάσθηκαν στα όρια του Δήμου Πάφου με τον Δήμο Γεροσκήπου και τα Κονιά στα ανατολικά και με τις κοινότητες Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης στα δυτικά.  

Το ανατολικό πάρκο, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα ξεκινά από την περιοχή του τερματικού κυκλικού κόμβου του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού–Πάφου και θα καταλήγει στην περιοχή Λιμνάρια, στην Κάτω Πάφο.

Το βορειοδυτικό πάρκο θα αρχίζει από την περιοχή  του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου, θα περνά δυτικά της Συνοικίας Μουττάλου και θα καταλήγει στην περιοχή Διπλαρκάτζια, στα δημοτικά όρια Πάφου-Χλώρακας.   

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας