Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Ζητούν διαπλάτυνση του δρόμου στην περιοχή «Κακοσκάλι» και Blue Lagoon

O πρόεδρος του Κ.Σ. Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου εξέφρασε την αγανάκτηση του μετά το νέο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στην περιοχή «Κακοσκάλι» του Ακάμα, με θύμα 59χρονο από την Γαλλία και τραυματία την 20χρονη κόρη του.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χριστοδούλου επανέφερε το θέμα του δρόμου που συνδέει τα Λουτρά της Αφροδίτης προς την περιοχή “Κακοσκάλι” και Blue Lagoon, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για διαπλάτυνση του δρόμου και τοποθέτηση στηθαίου ασφάλειας. 

Επιπρόσθετα ο κ. Χριστοδούλου  ζήτησε την άμεση επέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και την απόδοση ευθυνών.  Επεσήμανε επίσης πως πέραν των 800 χιλιάδες επισκέπτονται την περιοχή του Ακάμα ολόχρονα με όλους τους κινδύνους που διατρέχουν λόγω της ακαταλληλότητας του δρόμου. Αναφορά έκανε και σε παρόμοιο ατύχημα που συνέβη στο ίδιο σημείο.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση, σημειώνοντας πως στο παρελθόν ο  δρόμος έκλεισε για μερικές μέρες αλλά δόθηκε εκ νέου στην κυκλοφορία χωρίς να ληφθούν οποιαδήποτε μέτρα.

Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δυσκολεύονται στο έργο τους για κατάσβεση των πυρκαγιών που ξεσπούν στην περιοχή του Ακάμα λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

«Ως κοινοτικές αρχές της περιοχής του Ακάμα, διεκδικούμε όπως δρομολογηθούν κατασκευαστικά έργα ώστε όλοι οι επικίνδυνοι δρόμοι στην περιοχή να καταστούν ασφαλείς, καθώς αποτελούν απειλή όχι μόνο για τον άνθρωπο αλλά και για το περιβάλλον», σημείωσε.

«Η  αδιαφορία για την ασφάλεια των δρόμων στην περιοχή, έχει οδηγήσει στον άδικο χαμό ανθρωπίνων ζωών και στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συνεχιστεί», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης