Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

«Ένα μεγάλο έργο για τους Λεμεσιανούς μπαίνει σε πορεία υλοποίησης»

Προς υλοποίηση οδεύει το έργο της ανάπλασης της ακτής Lady’s Mile.  Ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε την περασμένη Παρασκευή, στην προκήρυξη προσφορών για την ετοιμασία της μελέτης.

Την προκήρυξη του διαγωνισμού κοινοποίησε σε ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης.

Όπως αναφέρει, «ένα μεγάλο έργο για τους Λεμεσιανούς μπαίνει σε πορεία υλοποίησης. Ο Δήμος Λεμεσού προχώρησε χτες (6/8/21) στην προκήρυξη προσφορών για την ετοιμασία της μελέτης, την ετοιμασία όρων για κατασκευαστικά έργα και την επίβλεψη της κατασκευής του έργου».

«Η ολοκλήρωση της μελέτης και η ετοιμασία των όρων του διαγωνισμού για κατασκευή αναμένεται εντός των επομένων 15 μηνών», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολαΐδη, ο Δήµος Λεµεσού, ανέλαβε την διαχείριση και προώθηση του έργου στη βάση του προκαταρκτικού ρυθμιστικού σχεδίου που εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.

«Στόχος του Δήμου είναι η προώθηση της ανάπτυξης της πιο εντυπωσιακής ακτής στην ανατολική Μεσόγειο, να γίνει µε τρόπο που να σέβεται και να συνδυάζεται µε τον παρακείμενο βιότοπο της Αλυκής, ώστε να καταστεί ένας εντυπωσιακός προορισµός για κάθε ντόπιο και ξένο επισκέπτη», ανέφερε ενδεικτικά.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού γράφει στην ανάρτηση του «θεωρώ πως το θέμα της ανάπλασης του Lady’s Mile αλλά και του παρακείμενου βιότοπου είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που αφορά εθνικό πλούτο και θα πρέπει μέσα σε αυτά τα πλαίσια να τύχει της ανάλογης διαχείρισης».

«Για το σκοπό αυτό, η ομάδα έργου του δήμου θα ενισχυθεί από μια Συμβουλευτική Καθοδηγητική Επιτροπή από ειδικούς επιστήμονες η οποία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια της ωρίμανσης του έργου. Κατά τη διάρκεια της εκπόνησης της μελέτης, ο Δήμος θα επιδιώξει επαφές με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, αλλά και με τους πολίτες μέσω δημόσιων διαβουλεύσεων», σημειώνει.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023