Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έρχονται πάρκο και πλατεία στη Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας υπέγραψε τη Δευτέρα 19 Απριλίου τα συμβόλαια για τη μελέτη τριών έργων, δηλαδή του πάρκου καλλιτεχνών, της πλατείας Αλκής – Ακρόπολης και της κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την μελέτη των τριών έργων ανέλαβε η Εταιρεία A. F. Modinos and SA Vrahimis Architects and Engineers».

Συγκεκριμένα το πρώτο έργο αφορά την «δημιουργία Πάρκου Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» στην παραλιακή Τ/κ συνοικία Σκάλας το οποίο θα συνδέεται με τη οδό Πιαλέ Πασά και θα εφάπτεται του νέου Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στο χώρο του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά. Η μελέτη αφορά την εξυγίανση και ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού».

Στον χώρο που θα διαμορφωθεί «οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Στη μελέτη περιλαμβάνεται επίσης και η πλακόστρωση των οδών Ακ Ντενίζ, Σεϋχάν, Μποζ και Νταγ Μποζ Κουρτ. Η κατασκευή του Πάρκου Καλλιτεχνών δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2023».

Το δεύτερο έργο αφορά την μελέτη «για την ανάπλαση της Πλατείας Ακροπόλεως και της Πλατείας Αλκής που περιλαμβάνει εκτός της περιοχής των δύο πλατειών και τμήματα των οδών Ερμού, Κωνσταντίνου Καλογερά, Γλάδστωνος, Λουκή Ακρίτα και Ορφέως. Στόχος είναι η αισθητική, λειτουργική και ποιοτική αναβάθμιση και ενοποίηση των δύο ιστορικών πλατειών, εξασφαλίζοντας την ομαλή και ασφαλή διακίνηση πεζών και οχημάτων, παρέχοντας παράλληλα τις αναγκαίες διευκολύνσεις των ατόμων με αναπηρία».

Σημειώνεται ότι «η μελέτη ανάπλασης θα περιλαμβάνει την πλακόστρωση και διαμόρφωση των πλατειακών χώρων, νέα φωταγώγηση, φύτευση και εγκατάσταση σύγχρονου αστικού εξοπλισμού. Η μελέτη υπολογίζεται να ολοκληρωθεί το Μάιο του 2023 οπόταν και αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του κατασκευαστικού συμβολαίου».

Το τρίτο και τελευταίο έργο αφορά «την παροχή υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για αποκατάσταση και αναδόμηση της πρώην κατοικίας του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας η οποία είναι διατηρητέα οικοδομή. Η οικοδομή είναι διώροφη συνολικού εμβαδού 485 τ.μ. και βρίσκεται ανάμεσα στην οδό Βυζαντίου και του χώρου πρασίνου όπου σχεδιάζεται το «Πάρκο Σαλίνα».

Προστίθεται ότι «σύμφωνα με τους όρους εντολής των Μελετητών, η οικοδομή θα μετατραπεί σε Κέντρο Δημιουργικής Ενασχόλησης Νέων και Ευπαθών Ομάδων. Η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στα μέσα του 2022».

Σύμφωνα με την γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «τα τρία νέα έργα μαζί με άλλα, εντάσσονται μέσα στα πλαίσια της ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου για βελτίωση, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και προώθηση της βιώσιμης και ισορροπημένης ανάπτυξης όλων των περιοχών της πόλης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης