Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Οκτώ επενδυτικά έργα στην επαρχία Λάρνακας

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας - Αμμοχώστου (ΑΝΕΤΕΛ) στηρίζει την ανάπτυξη και στο πλαίσιο του προγράμματος LEADER εγκρίθηκαν και υλοποιούνται οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου, αναφέρεται ότι «η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) εφαρμόζει ολοκληρωμένες στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης ενδυναμώνοντας την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών των επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου.  Μέσω του Μέτρου 19 «Στήριξη για τοπική ανάπτυξη μέσω του LEADER» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α) 2014 -2020, εφαρμόζονται δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, στη διατήρηση και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των περιοχών προς όφελος του αγροτικού πληθυσμού».

Προστίθεται πως «στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 19: Δράση 19.2.2.- Δράσεις ενίσχυσης επενδύσεων για μη γεωργικές δραστηριότητες του προγράμματος LEADER εγκρίθηκαν οκτώ επενδυτικά έργα με συνολικό προϋπολογισμό έργων €3.013 659,56. Τα έργα αυτά δύναται να συγχρηματοδοτηθούν κατά 50% από το Π.Α.Α. 2014 -2020 και κατά 50% με ίδια συμμετοχή. Το κατώτατο ποσό χορηγίας (Δημόσιας Χρηματοδότησης) είναι το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ και το ανώτατο ποσό χορηγίας το ποσόν των διακοσίων χιλιάδων ευρώ, για κάθε επενδυτικό έργο».

Το πρώτο επενδυτικό έργο αφορά «την ανέγερση θεματικού πάρκου Μελισσοκομίας της εταιρείας «C.L.R BEEKEEPING LTD» στην Σκαρίνου. Η κτηριακή μονάδα αποτελείται κυρίως από τον εκθεσιακό χώρο, τη καφετέρια, το κατάστημα πώλησης προϊόντων και το παρασκευαστήριο, ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα €1,130,683.00 και η αποπεράτωση του έργου υπολογίζεται για τον Ιούλιο 2021».

Η ανέγερση του «Θεματικού πάρκου Μέλισσας της «ANTELIA ENTERPRISES» στην Άχνα είναι το δεύτερο από τα οκτώ έργα που εγκρίθηκαν. Η κτιριακή μονάδα αποτελείται κυρίως από τον εκθεσιακό χώρο, τη καφετέρια, το κατάστημα πώλησης προϊόντων, παιχνιδότοπο και υπαίθριο εκθεσιακό χώρο με τζιβέρτια.  Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στις 400 χιλιάδες ευρώ και η αποπεράτωση του έργου υπολογίζεται για τον Ιούλιο 2021».  

Το τρίτο έργο «αφορά την «ανακαίνιση του αγροτουριστικού καταλύματος Iosiphis Stonebuilt House Lefkara στα Πάνω Λεύκαρα. Το  αγροτουριστικό κατάλυμα αποτελεί κτίσμα του 1921 και η κτηριακή μονάδα είναι πετρόκτιστη, διώροφη και αποτελείται από πέντε δωμάτια και ένα παραδοσιακό ηλιακό με την κλασσική καμάρα. Έχει εσωτερική αυλή που αποτελεί ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των παραδοσιακών λευκαρίτικων σπιτιών, ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίστηκε στις €38,713.96, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τον Αύγουσο του 2020 και το κατάλυμα λειτουργεί κανονικά».

Η ανακαίνιση του αγροτουριστικού καταλύματος της Vasilopoulos House (Authentic Agrotourism Apartments) στην Τόχνη είναι το τέταρτο έργο που εγκρίθηκε. Το  αγροτουριστικό κατάλυμα αποτελεί κτίσμα του 1823 και η κτηριακή μονάδα είναι πετρόκτιστη, διώροφη και αποτελείται από οκτώ δωμάτια. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στις  €186,032.00 και η αποπεράτωση του υπολογίζεται για τον Ιούλιο του 2021».

Το πέμπτο έργο αφορά την «ανακαίνιση του αγροτουριστικού καταλύματος της εταιρείας «TALANTON SYMPOSIOUM XENIA LTD» στην Καλαβασό. Το  αγροτουριστικό κατάλυμα αποτελεί κτίσμα του 19ου αιώνα και η κτηριακή μονάδα θα αποτελείται από επτά πολυτελή αυτόνομα διαμερίσματα. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στις €557,869.00 και η αποπεράτωση του υπολογίζεται για τον Ιούλιο του 2021».

Το έκτο έργο αφορά την «ανέγερση αγροτουριστικού καταλύματος της εταιρείας ARCHONTIKO – S. KIVERNITIS LTD. Το αγροτουριστικό κατάλυμα θα αποτελείται από 10 αγροτουριστικά διαμερίσματα, υποδοχή, γραφείο, χώρους προσωπικού, καθιστικό και πισίνα, ενώ ένα από τα διαμερίσματα θα είναι προσβάσιμο και από άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμήθηκε στις €518,635.80 και η αποπεράτωση του υπολογίζεται για τον Μάρτιο του 2021».

Η δημιουργία καταστήματος χειροτεχνίας κοσμημάτων στην Ορόκλινη, είναι το έβδομο έργο και η κτηριακή μονάδα θα αποτελείται από το κατάστημα πώλησης κοσμημάτων, εργαστήριο κοσμημάτων και κουζίνα. Τα είδη χειροτεχνίας που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση είναι παραδοσιακά σκεύη, κολιέ, σκουλαρίκια και δακτυλίδια. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμήθηκε στις €128,357.90 και η αποπεράτωση του υπολογίζεται για τον Ιούλιο του 2021».

Τέλος, το όγδοο έργο αφορά την «δημιουργία καταστήματος λιανικής πώλησης παραδοσιακών προϊόντων στον Δελίκηπο. Η κτηριακή μονάδα αποτελείται από το κατάστημα πώλησης και την κουζίνα προσωπικού και θα διατίθενται προς πώληση παραδοσιακά προϊόντα καθώς και άλλα προϊόντα αγροτικής προέλευσης όπως αποξηραμένα φρούτα. Ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμήθηκε στις €53,367.90 και η αποπεράτωση του υπολογίζεται για τον Μάρτιο του 2021».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης