Βίντεο με τις εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

InBusinessNews  02/03/2021 08:59
Βίντεο με τις εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

Βίντεο με τις εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά

InBusinessNews  02/03/2021 08:59

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Σαϊττά, οι οποίες άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Cyfield, η οποία ανέλαβε την κατασκευή, δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο διαπιστώνεται η πρόοδος των εργασιών.


Η πρώτη φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης των κατασκευαστικών εργασιών, δηλαδή τον Μάρτιο του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Μαΐου 2020, η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών έδωσε το πράσινο φως για τη φάση Α1 του αυτοκινητόδρομου, με την ανάθεση του έργου στην Cyfield Construction Ltd.

cyfieldsaitta2

Στις 5 Ιουνίου 2020 υπογράφτηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, το συμβόλαιο για την κατασκευή της Φάσης Α1 του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Σαϊττά.

Η Φάση Α1 αφορά το τμήμα Πολεμίδια – Παλώδια, μήκους 3,6 χλμ περίπου, από το Αθλητικό Κέντρο Σπύρος Κυπριανού (Palais de Sport) μέχρι την πρόσβαση προς την κοινότητα Παλώδιας και αποτελεί συνέχεια της Λεωφόρου Γιάννου Κρανιδιώτη.

cyfieldsaitta3

Το έργο περιλαμβάνει ένα δευτερεύον οδικό δίκτυο επτά χιλιομέτρων, τέσσερις κυκλικούς κόμβους και διάβαση πεζών και υπόγεια διάβαση και υποστηρικτικούς τοίχους.

Το κόστος υλοποίησης της Φάσης Α1 ανέρχεται στα €26.126.000 + ΦΠΑ.

Ο αυτοκινητόδρομος θα είναι τεσσάρων λωρίδων κυκλοφορίας με κεντρική διαχωριστική νησίδα.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας