BidX1: Εξαιρετικές επιδόσεις στους πρώτους 18 μήνες δραστηριοποίησης στην Κύπρο

Εξαιρετικές επιδόσεις κατέγραψε η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων BidX1, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πωλήσεων που δημοσίευσε για το 2020 , καθιστώντας την ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της Κύπρο σε μόλις 18 μήνες δραστηριοποίησης στην τοπική αγορά.

Η PropTech εταιρεία, πραγματοποίησε την πρώτη της διαδικτυακή δημοπρασία τον Οκτώβριο του 2019, ενώ στη συνέχεια λάνσαρε την υπηρεσία εκτίμησης ακινήτων και επιπλέον μεθόδους διαδικτυακής αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω της προηγμένης τεχνολογίας πλατφόρμας της.

Παρά τις πρωτόγνωρες προκλήσεις που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας, των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών δυσλειτουργιών, το 2020, πωλήθηκαν μέσω της πλατφόρμας της BidX1, ακίνητα στην Κύπρο συνολικής αξίας άνω των €33 εκατομμυρίων. Συγκεκριμένα, η ομάδα της BidX1 στην Κύπρο, διαχειρίστηκε την πώληση 246 ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων 179 κατοικιών συνολικής αξίας €24.8 εκατομμυρίων και 61 εμπορικών ακινήτων συνολικής αξίας €7,2 εκατομμυρίων.

Ο επικεφαλής της BidX1 Κύπρου, κ. Κρίτωνας Ονησιφόρου ανέφερε σχετικά «Παρά τη γενική μείωση  στις αγοραπωλησίες ακινήτων στην Κύπρο κατά 23%, τα θετικά αποτελέσματα της BidX1 το 2020, αποτελούν απόδειξη της αυξανόμενης ανάγκης που υπάρχει στην Κύπρο για πιο διαφανείς και αποτελεσματικές διαδικασίες πώλησης. Η ευκολία και η άνεση που προσφέρει μια εξολοκλήρου διαδικτυακή υπηρεσία μας βοηθά να εξελιχτούμε ακόμη περισσότερο. Η πλατφόρμα μας δέχτηκε πάνω από 900 εγγραφές πλειοδοτών, φτάνοντας συνολικά τις 4.000 προσφορές σε ακίνητα για το 2020.»

 

Η BidX1 ολοκλήρωσε την μεγαλύτερη ηλεκτρονική πώληση ακινήτου στην Κύπρο, ενός ημιτελούς συγκροτήματος στα Λατσιά, που αγοράστηκαν τον περασμένο Νοέμβριο έναντι €1,23 εκατομμυρίων από Κύπριο επιχειρηματία ανάπτυξης γης.

«Είναι αξιοσημείωτο το ότι υποβάλλονται αρκετές προσφορές από ξένους επενδυτές και από Κύπριους που διαμένουν στο εξωτερικό, παρόλα αυτά όμως το 95% των επιτυχόντων πλειοδοτών είναι Κύπριοι. Φαίνεται πως η πλειοψηφία των αγοραστών είναι Κύπριοι οι οποίοι έχουν πιο καλή γνώση της τοπικής αγοράς και είναι πρόθυμοι να πλειοδοτήσουν την σωστή τιμή για να διεκδικήσουν μια επενδυτική ευκαιρία» σημείωσε ο  κ. Ονησιφόρου.

Αξιοσημείωτη ήταν επίσης η πώληση της πολυτελούς έπαυλης πέντε υπνοδωματίων στον Στρόβολο έναντι €650.000, καθώς και των δύο τουριστικών οικοπέδων στην Κάτω Πάφο έναντι €799.000 μετά από περισσότερες από 90 προσφορές, και της πολυτελούς έπαυλης στο χωριό Καννάβια με πέντε υπνοδωμάτια, πισίνα και μαγευτική θέα,  έναντι €535.000.

Ο κ. Ονησιφόρου αποδίδει τη ραγδαία ανάπτυξη της BidX1 στην κυπριακή αγορά στην προηγμένη τεχνολογία, την άνεση και τη διαφάνεια που προσφέρει η πλατφόρμα, αλλά και την πληθώρα επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Ο ίδιος συνέχισε «Μετά από την πρώτη ολοκληρωμένη διαδικτυακή δημοπρασία της εταιρείας στην Ιρλανδία το 2015, αναπτύσσουμε συνεχώς την πλατφόρμα μας με βάση τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Ως η κορυφαία εταιρεία διαδικτυακών πωλήσεων ακινήτων στην Ευρώπη, είμαστε περήφανοι που μπορούμε να παρέχουμε σε αγοραστές και πωλητές απόλυτη ασφάλεια και εμπιστοσύνη κατά τις συναλλαγές τους. Χαίρομαι ιδιαίτερα που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η BidX1 έθεσε γερά θεμέλια και στην κυπριακή αγορά.»

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας