ΟΣΕΟΚ: Μήνυμα απόγνωσης για δαιδαλώδεις διαδικασίες

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), εκπέμπει μήνυμα απόγνωσης στην Πολιτεία σχετικά με τις πρόσφατες συζητήσεις της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, όσον αφορά την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε σχέση με τις αρμοδιότητες και καθήκοντα που έχουν οι Δήμοι ως Οικοδομικές Αρχές.

Η Ανάπτυξη είναι απόλυτα συνυφασμένη με την Κατασκευαστική Βιομηχανία, αλλά και την Οικοδομική Δραστηριότητα και δυστυχώς δυσχεραίνεται από τις τρέχουσες, δαιδαλώδεις και δυσκίνητες διαδικασίες που συνεχίζει να εφαρμόζει η Πολιτεία στον τομέα του ελέγχου και της έκδοσης των απαιτούμενων πολεοδομικών εγκρίσεων και αδειών οικοδομής.

Οι υπερβολικά μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των αδειών οικοδομής, οι οποίες σε κάποιους Δήμους είναι πολύμηνες, αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες των έργων, αλλά και τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης να ξεκινούν την ανέγερση των οικοδομών τους, χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βάση του Νόμου, Άδεια Οικοδομής με όλα τα συνεπακόλουθα.

Θεωρούμε ότι, η Κύπρος κατέχει το επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και την τεχνογνωσία για να μπορέσει να απλοποιήσει τις τρέχουσες διαδικασίες και να δώσει την ανάλογη ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο και κατ’ επέκταση στην οικονομία.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, νοιώθει την υποχρέωση, τόσο προς τα εγγεγραμμένα μέλη της, όσο και στην κοινωνία γενικότερα να πράξει ότι είναι εφικτό, έτσι ώστε να βοηθήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εφαρμόζουν απλουστευμένες διαδικασίες για την αδειοδότηση των έργων και αναπτύξεων που τα μέλη της αναλαμβάνουν να ανεγείρουν.

Είναι πλέον πασιφανές ότι ένας από τους τελευταίους πυλώνες στήριξης της Κυπριακής Οικονομίας, ειδικά κάτω από τις τρέχουσες δύσκολες οικονομικά συνθήκες, είναι η “Κατασκευαστική Βιομηχανία”. Οι όποιες κινήσεις απλούστευσης των διαδικασιών λειτουργίας της, θα πρέπει να αποτελούν μονόδρομο για την Πολιτεία.

Η επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης, αλλά και ελέγχου της ανάπτυξης, αποτελούν σημαντικό στοιχείο της «Κρίσιμης Διαδρομής» του έργου που ονομάζεται «Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου