Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σε τροχιά 15-20 έργα το 2021 από Επιτροπή για Πολιτιστική Κληρονομιά

Γύρω στα 15-20 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν είτε προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το 2021 στο πλαίσιο της αποστολής, που έχει να επιτελέσει η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ελληνοκύπριος συμπρόεδρος της Επιτροπής Τάκης Χατζηδημητρίου.
 
Ο κ. Χατζηδημητρίου ανέφερε πως η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε την πορεία του έργου της Επιτροπής, ωστόσο παρόλα τα εμπόδια, αυτό συνεχίζεται εντατικά και σε πλήρη ανάπτυξη. Έχουμε ακυρώσει ορισμένες επισκέψεις, ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνεδριάσεις μας και τον προγραμματισμό μας, με τηλεδιασκέψεις, επεσήμανε.
 
Αναφερόμενος σε κάποια εκ των έργων που έχουν γίνει, βρίσκονται σε εξέλιξη ή θα ξεκινήσουν, ο κ. Χατζηδημητρίου είπε πως ολοκληρώθηκε η στήριξη του καμπαναριού της Αγίας Αναστασίας στη Λάπηθο και πως προχωρούν τα έργα στην Αφέντρικα και στους γειτονικούς ναούς των Ασωμάτων και του Αγίου Γεωργίου, τα οποία ολοκληρώνονται στις αρχές του νέου έτους.
 
Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε επίσης πως υλοποιήθηκαν μέτρα προστασίας μωσαϊκών στο περίγυρο του Αγίου Ευλαλίου  στον Καραβά. Ακόμη, ανέφερε, ζητήθηκαν πρόσφορες για το τζαμί της Ορούντας που έληξαν στις 28.12.2020. Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες και για άλλα τζαμιά στις επαρχίες  Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου καθώς και για βρύσες στην Κερύνεια και Λάρνακα.

Ανάμεσα στα έργα που θα προωθηθούν σύντομα, πρόσθεσε, βρίσκονται ο Άγιος Γεώργιος στην Αυλώνα, ο Άγιος Αντώνιος στο Μάσσαρι, η Παναγία Κυράς στα Λειβάδια.  Επίσης έργα στήριξης στον Άγιο Χαράλαμπο στο Νέο Χωριό Κυθραίας όπως και σε ένα αριθμό άλλων εκκλησιών που εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα.
 
Ο κ. Χατζηδημητρίου είπε επίσης πως η Τεχνική Επιτροπή επιλήφθηκε του προβλήματος που προέκυψε από την κατάρρευση τμήματος της στέγης της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στο Βαρώσι και προχωρεί με έργα άμεσης στήριξης και, σύμφωνα με παλαιότερο προγραμματισμό, σε έργα συντήρησης.
 
Σημείωσε ακόμη πως ολοκληρώθηκε το έργο για ευπρεπισμό του τουρκοκυπριακού νεκροταφείου στα Μαντριά όπως και για το νεκροταφείο στο Καλό Χωριό Λάρνακας. Έργα ευπρεπισμού έγιναν και στα νεκροταφεία  Καραβά και Γύψου. Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα και σε άλλα νεκροταφεία, πρόσθεσε.

Τα όσα αναφέρονται θα πρέπει να θεωρηθούν μόνο ενδεικτικά γιατί στο μεταξύ ευρίσκονται σε εξέλιξη σε διαφορά στάδια έργα σε πολλά άλλα μνημεία και εκκλησίες που θα προχωρήσουν μέσα στο 2021, σημείωσε ο κ. Χατζηδημητρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»