Αναβαθμίζεται η Πάφος με την ολοκλήρωση του έργου της οδού Σ. Μαρκίδη

Ακόμη ένας δρόμος μεγάλης σημασίας για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των δημοτών της Πάφου ολοκληρώθηκε στα δημοτικά όρια Πάφου. 

Πρόκειται για το τμήμα της οδού Σωτηράκη Μαρκίδη, στην περιοχή “Universal”, το οποίο έχρηζε κατασκευής. Το έργο ολοκληρώθηκε έναντι δαπάνης μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ και παραδόθηκε σήμερα, Δευτέρα, στην κυκλοφορία στο πλαίσιο σεμνής τελετής χωρίς την παρουσία κοινού. Μέρος του κόστους καταβλήθηκε από εταιρεία ανάπτυξης γης (Pafilia)  στην οποία ανήκει γειτονικό τεμάχιο, ενώ ο Δήμος Πάφου  θα καταβάλει και μερικές εκατοντάδες  χιλιάδες ευρώ για την απαλλοτρίωση τεμαχίου γης που απαιτήθηκε για την κατασκευή του δρόμου.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο δρόμος στοίχισε €567.000 συν το ποσό της απαλλοτρίωσης το οποίο θα δοθεί σύντομα, προσθέτοντας πως παρόλο που είναι μικρό έργο είναι σημαντικότατο γιατί ενώνει την πάνω Πάφο με την Κάτω Πάφο με αποτέλεσμα να αποφορτίζει τη μεγάλη κυκλοφοριακή κίνηση, το εμπορικό κέντρο, την Γρίβα Διγενή, αλλά και κύριες οδικές αρτηρίες της περιοχής.  

Είπε ακόμη ότι το έργο δημιουργήθηκε στην περιοχή  “Universal” που θεωρείται από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές με πολλά οικοδομικά έργα σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον κ. Φαίδωνος στόχος της Τοπικής Αρχής είναι όπως η πόλη της Πάφου αποκτήσει προσβασιμότητα και υποδομές αλλά και διευκόλυνση στην διακίνηση των πολιτών.

Ενδεικτικά αναφερόμενος στην αναβάθμιση της περιοχής ο Δήμαρχος Πάφου είπε πως το έργο είναι φιλικό στο περιβάλλον και έχουν ήδη φυτευτεί πέραν των 300 δέντρων και θάμνων και άλλα 150 λουλούδια εποχής τα οποία θα συντηρούνται. Είπε επίσης πως ο Δήμος Πάφου, εφαρμόζοντας και κανόνες διαφάνειας, αλλά και γρήγορης εκτέλεσης των έργων, την ώρα που παραδίδει το έργο το πληρώνει κιόλας. 

Αμέσως μετά το άνοιγμα της λεωφόρου στην κυκλοφορία, ο Δήμαρχος Πάφου παρέδωσε την επιταγή για την εκτέλεση του έργου στον εργολάβο, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος αναγνωρίζει και εκτιμά τη συνέπεια των συνεργατών του, αφού το έργο παραδόθηκε εντός 3 μηνών από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών, κατόπιν πιστοποίησης άρτιας ολοκλήρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
 
Σημειώνεται πως η παράδοση στην κυκλοφορία της νέας λεωφόρου έγινε στο πλαίσιο λιτής και σύντομης τελετής, χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου