Στρατηγικής σημασίας τα δύο λατομεία στην περιοχή Πυργών/ Σταυροβουνίου

Σε ενημερωτική συνάντηση εκπροσώπων του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών με τον Υπουργό Γεωργίας, για διαφαινόμενες προσπάθειες παρεμπόδισης των εργασιών των δύο λατομείων, Σκύρα Λίμα Λτδ και Λατομείο Πυργών Λτδ, επαναβεβαιώθηκε η στρατηγικής σημασίας λειτουργία και απρόσκοπτη προμήθεια λατομικών υλικών στην οικοδομική βιομηχανία από τα λατομεία αδρανών υλικών του τόπου μας. 
 
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών, τόνισαν την ανάγκη για συνέχιση της 60χρονης και 35χρονης λειτουργίας αντίστοιχα, των δύο λατομείων, αφού διαθέτουν τεράστια αποθέματα κατάλληλου πετρώματος για τις οικοδομικές ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος στον τόπο μας.
 
Ο Υπουργός τοποθετήθηκε γραπτώς στην πολιτική του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για ορθολογική αξιοποίηση των ορυκτών πόρων του τόπου, πάντα μέσα στο πλαίσιο εφαρμογής της κυκλικής οικονομίας. Στην επιστολή αναφέρει επίσης ότι είναι περιβαλλοντικά προτιμότερο, η επάρκεια λατομικών υλικών να επιτυγχάνεται με αξιοποίηση των αποθεμάτων εντός και περιφερειακά των υφιστάμενων λατομικών ζωνών και όχι με αδειοδότηση νέων λατομείων σε παρθένες περιοχές.
 
Τέλος, τονίζει ότι οποιεσδήποτε αναπτύξεις περιφερειακά και πλησίον των λατομικών ζωνών, οι οποίες δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με την επεξεργασία και χρήση των λατομικών υλικών πρέπει να αποτρέπονται για να μη δημιουργούνται προβλήματα στην επέκταση των λατομικών ζωνών, αλλά και για λόγους ασφάλειας.
 
Πάγια θέση του Παγκύπριου Συνδέσμου Σκυροποιών είναι ότι, ως νησί η Κύπρος, με περιορισμένη πρόσβαση σε ορυκτούς πόρους, για να έχει βιώσιμη ανάπτυξη, επιβάλλεται όπως όλοι, μαζί το κράτος και η πολιτεία, να τους διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού!

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου