Παραδίδεται στην κυκλοφορία τμήμα της Κυριακού Μάτση

Δίνεται αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 στην κυκλοφορία το Τμήμα Α΄ της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση, από τον Κυκλικό κόμβο Προεδρικού (Πλατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) μέχρι και τη συμβολή με την οδό Στέλιου Μαυρομμάτη. Το Έργο επισκέφτηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ο οποίος εξέφρασε ιδιαίτερη ικανοποίηση για την ολοκλήρωση των εργασιών εντός των χρονοδιαγραμμάτων.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου αρχίζει εντός Δεκεμβρίου τη φύτευση επιπλέον ενενήντα ώριμων δέντρων καθώς και καλλωπιστικών φυτών κατά μήκος της Λεωφόρου, δημιουργώντας συνθήκες για ευχάριστη διακίνηση όλων των πολιτών. Οι δεντροφυτεύσεις και γενικότερα ο εμπλουτισμός της Λεωφόρου με πράσινο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο.

«Το έργο της ανάπλασης της Κυριάκου Μάτση βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες του Δήμου Λευκωσίας, αφού στοχεύει στην αναβάθμιση της ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής της πολυσύχναστης αυτής λεωφόρου», τόνισε ο κ. Γιωρκάτζης.   Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στην προσβασιμότητα σημειώνοντας ότι το έργο διευκολύνει την ασφαλή διακίνηση όλων των συμπολιτών μας, πεζών και ατόμων με αναπηρίες.

Είπε ακόμη ότι η νέα επίστρωση, η αστική επίπλωση και ο φωτισμός υψηλής απόδοσης – χαμηλής κατανάλωσης τύπου LED – καθώς και η υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του αστικού περιβάλλοντος.

Έναρξη εργασιών στο Τμήμα Γ΄
Αύριο Τρίτη προγραμματίζεται και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών στο Τμήμα Γ’ της Λεωφόρου, παρά τη συμβολή της με τις οδούς Κρατίνου και Γλαύκου. Πρόκειται για το τελευταίο και μικρότερο σε έκταση τμήμα του έργου, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για ενάμιση περίπου μήνα. Αναμένεται να δοθεί στη κυκλοφορία, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα θα συνεχίζονται οι εργασίες συμπληρωμάτων σε πεζοδρόμια και χώρους πρασίνου στα υπόλοιπα τμήματα του Έργου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από αύριο Τρίτη θα ισχύουν οι πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως περιγράφονται στον επισυναπτόμενο χάρτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων:

Όσοι κατευθύνονται από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού προς το κέντρο της Λευκωσίας θα χρησιμοποιούν την οδό Δαιδάλου μέσω των οδών Κνωσσού - Γλαύκου - Κάσου με κατάληξη τη Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) ή Ανδρεάδου - Γλαύκου με κατάληξη τη Λεωφόρο Νίκης. Αντίστροφα όσοι θέλουν να  κατευθυνθούν από τη Λεωφόρο Νίκης προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, θα χρησιμοποιούν τις πορείες Γλαύκου - Πάτροκλου Κόκκινου - Προκοπίου - Ανδρεάδου - Στ. Μαυρομμάτη, Κ. Μάτση (νότιο τμήμα).

Όσοι κατευθύνονται από το κέντρο της Λευκωσίας προς τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού, είτε θα ακολουθούν την πορεία μέσω της Λεωφόρου Νίκης - Γλαύκου, είτε την πορεία από Κυριάκου Μάτση (βόρειο τμήμα) - Παπαρηγοπούλου - Δήλου - Άννινου -  Δαιδάλου, για να καταλήξουν στην λεωφόρο Κ. Μάτση (νότιο τμήμα), μέσω Ανδρεάδου - Στέλιου Μαυρομμάτη.

Οι κάτοικοι των οδών Κρατίνου και Σπετσών, θα έχουν είσοδο από τη Λεωφόρο Σεβέρη και έξοδο από την Σπετσών, η οποία για το διάστημα αυτό θα λειτουργήσει ως μονόδρομος προς τη οδό Σπύρου Λάμπρου.

Παράλληλα στο πλαίσιο των προτεινόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύσουν προσωρινές μονοδρομήσεις στις οδούς Παπαρηγοπούλου, Δήλου, Κνωσσού και τμήμα Δαιδάλου (από Κυριάκου Μάτση - Δήλου).

Ο Δήμος Λευκωσίας ζητά την κατανόηση και συνεργασία του κοινού.

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους