Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Έργα άνω των €10 εκ. σε εξέλιξη στη Γεροσκήπου

Σε  εξέλιξη, βρίσκονται διάφορα έργα στο Δήμο Γεροσκήπου, το κόστος των οποίων ξεπερνά τα €10 εκ. και τα οποία έχουν δρομολογηθεί, με γνώμονα τη συνεχή βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως επιπρόσθετα, προωθούνται σημαντικά έργα υποδομής, μεταξύ των οποίων η ανάπλαση του παραδοσιακού πυρήνα και τα οποία θα δώσουν περαιτέρω ώθηση και ανάπτυξη, όχι μόνο στο κέντρο του Δήμου, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη της Πάφου. Στους σχεδιασμούς της Τοπικής Αρχής είναι και η  αξιοποίηση του παλαιού ΚΕΝ, πρόσθεσε. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γεροσκήπου ετοιμάζει τις προτάσεις του, ώστε μέχρι τις 30 Νοεμβρίου να σταλεί σχετική μελέτη στους εξ Ελλάδος μελετητές, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου, για προώθηση χρηματοδοτούμενων έργων από την ΕΕ για την περίοδο 2021- 2027.

Όπως είπε ο κ. Παυλίδης, μερικά από τα έργα που θα επιδιώξει ο Δήμος Γεροσκήπου να προωθήσει είναι το Αγρόκτημα της Γεροκηπιάς, ο πυρήνας της Γεροσκήπου, το ΚΕΝ, η ηλεκτρονική σύνδεση στο Λογιστήριο, η συνένωση όλων των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της Γεροσκήπου, οι κήποι της Αφροδίτης και άλλα.

Ερωτηθείς για το παλαιό ΚΕΝ, ο κ. Παυλίδης εξήγησε ότι ανήκει στην Τράπεζα Κύπρου και επιθυμεί να το πάρει ο Δήμος Γεροσκήπου με σκοπό την αξιοποίηση του. Ανέφερε πως υπάρχουν πολλές σκέψεις, σημειώνοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Νεάπολις, ώστε να προχωρήσουν με τον σχεδιασμό. 

Κάποιες από τις προτάσεις είναι να δημιουργηθεί σ’ ένα μέρος μουσειακός χώρος για την επεξεργασία του μεταξιού, αίθουσα εκδηλώσεων και διάφοροι χώροι πρασίνου και ανάπτυξης.  Επίσης, συνέχισε, οι παλιοί θάλαμοι του ΚΕΝ χαρακτηρίζονται ως διατηρητέοι και σκοπός της Τοπικής Αρχής είναι η ανάδειξη τους σε εκθεσιακούς χώρους.

Σε σχέση με το παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου, ο κ. Παυλίδης είπε πως ο Δήμος ζήτησε όπως του παραχωρηθούν και κάποια άλλα τεμάχια. Στην περιοχή, είπε, προχωρά η ετοιμασία κυκλικού κόμβου με σκοπό τη διευκόλυνση της τροχαίας κίνησης λεωφορείων και οχημάτων.

Ακόμη, δρομολογείται η περαιτέρω αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου και η κατασκευή οδικού δικτύου. Αναφορικά με τον συνδετήριο δρόμο που ενώνει το παραλιακό μέτωπο με την Γεροσκήπου, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε ενδεικτικά πως αυτός ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2021 και έτσι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουν μια πιο ασφαλή και σύντομη πρόσβαση προς την παραλία.

Του χρόνου αναμένουμε περισσότερο κόσμο από φέτος για αυτό δημιουργούμε και περισσότερους χώρους στάθμευσης, συμπλήρωσε. 

Όσον αφορά το Κέντρο Υγείας, που βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο του Δήμου Γεροσκήπου και των κοινοτήτων της Ανατολικής Πάφου και το οποίο εγκαινιάστηκε την Παρασκευή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανέφερε πως αποβλέπει στην ενίσχυση της δημόσιας υποδομής στον τομέα της υγείας, στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου Πάφου και στη παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Θα περιλαμβάνει τρία ιατρεία γενικής ιατρικής, ένα οδοντιατρείο, ένα ιατρείο ψυχικής υγείας, χώρο προστασίας μητρότητας και παιδιού, χώρο φροντίδας τραυμάτων, γραφείο διοικητικών υπηρεσιών και στο υπόγειο χώρους στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους, συμπλήρωσε. 

Εξέφρασε τέλος την βεβαιότητα  ότι τόσο η πολιτεία, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσωπικά, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κάθε τους προσπάθεια που αποσκοπεί στην διασφάλιση ενός καλύτερο βιοτικού επιπέδου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση ακίνητα ιδανικά για επένδυση
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023