Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο στη Λευκωσία

InBusinessNews  22/10/2020 19:28
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο στη Λευκωσία

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο στη Λευκωσία

InBusinessNews  22/10/2020 19:28

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα πρόταση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυς Γιολίτη, για την προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για τη μελέτη και σχεδιασμό του Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας.

RELATED ARTICLES

Το Δικαστικό Μέγαρο θα είναι συνολικού εμβαδού 27.000 τ.μ., με τρεις υπόγειους ορόφους συνολικού εμβαδού 17,000 τ.μ. και θα αποτελεί ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο δικαστικό μέγαρο.  

Τα τμήματα που θα στεγάσει
Το κτήριο θα σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και ενεργειακές προδιαγραφές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, θα ανεγερθεί βόρεια των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και θα στεγάσει τα Τμήματα Αστικό, Ποινικό, Διαχείρισης Περιουσιών και Πρωτογενών Αιτήσεων και τα Δικαστήρια Διοικητικό, Εμπορικό, Οικογενειακό, Στρατιωτικό, Ελέγχου Ενοικιάσεων, Εργατικών Διαφορών, Γραμματεία Δικαστηρίων, καθώς και Βιβλιοθήκη και Καφετέρια.

Αρχές του 2021 ο διαγωνισμός
Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός προγραμματίζεται να προκηρυχθεί αρχές του 2021 και η  απονομή των βραβείων να γίνει κατά το τέλος του ίδιου έτους. Θα ακολουθήσει η ετοιμασία των μελετών και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την ανέγερση του έργου, με στόχο να γίνει ανάθεση και να ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες το 2023.

«Όπως είναι καλά γνωστό, το υπάρχον κτιριακό συγκρότημα, το οποίο ανεγέρθηκε το 1919, είναι ανεπαρκές τόσο ως προς τη δομή, όσο και ως προς τη λειτουργικότητα», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η ανάγκη ανέγερσης Νέου Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας διαγνώστηκε από το 1985.  

Σήμερα, με την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο, της πρότασης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έγινε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία του μεγαλεπήβολου έργου, του Δικαστικού Μεγάρου Λευκωσίας.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας