Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης: Στο προσκήνιο οι εξελίξεις της αγοράς

Το 14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Πρόκειται για την πολύ-αναμενόμενη ετήσια σύναξη του τομέα ανάπτυξης γης στην Κύπρο όπου επαγγελματίες του κλάδου έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να αξιολογήσουν τις εξελίξεις της αγοράς και να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον τομέα τους. Στο φετινό συνέδριο, καταξιωμένοι ομιλητές ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις που υφίσταται ο τομέας.
 
Σημαντική στιγμή του συνεδρίου, ήταν η ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Νουρή, ο οποίος αναφέρθηκε ότι στόχος του Υπουργείου είναι η μετατροπή της κρίσης της πανδημίας σε ευκαιρία. Όσον αφορά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε την προσφορά του στον χώρο της ανάπτυξης και της οικοδομικής βιομηχανίας αλλά και την συμβολή του στην μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της ανεργίας. Στο συνέδριο Την πολιτική του Invest Cyprus για προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα ακινήτων στην Κύπρο, παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του οργανισμού, Γιώργος Καμπανέλας. Για την αναγκαιότητα ψηφιοποίησης του τομέα των ακινήτων, μίλησε ο Κρίτωνας Ονησιφόρου, Επικεφαλής του τμήματος Real Estate της BidX1 στην Κύπρο.

Συντονιστής του συνεδρίου ήταν για ακόμη μία χρονιά ο κ. Κίκης Αθηνοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος της Κίκης Αθηνοδώρου και Συνεργάτες Λτδ.

Το 14ο Συνέδριο Ανάπτυξης Γης διεξάχθηκε διά φυσικής παρουσίας με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας, ενώ η εμφάνιση των ομιλητών από το εξωτερικό έγινε μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών.
 
Το συνέδριο διοργάνωσε η ΙΜΗ. 
 

 

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024