Α. Σάντης: Άμεσες ξένες επενδύσεις από ακίνητα και τουρισμό

Τις βασικές παραμέτρους που έχει ένα θεσμικό ταμείο για να επενδύσει, ποιες από αυτές πληροί η Κύπρος και τους τρόπους βελτίωσης ανέλυσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Δυτικών Βαλκανίων, Ελλάδας και Κύπρου, NCH Capital Inc., Ανδρέας Κ. Σάντης.

Γιατί να επενδύσει ένα ταμείο
Μιλώντας στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Γης ανέφερε ότι οι παράγοντες για επένδυση σε μία χώρα είναι ο διεθνής προσανατολισμός, ευελιξία και ένα καλά ρυθμιζόμενο, σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον, όπως επίσης τα ρυθμιστικά νομικά και φορολογικά πλαίσια που είναι οικεία, σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες και παρέχουν πλήρη διαφάνεια και ευελιξία.

Ελκυστικά θεωρούνται επίσης τα ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα, συγκέντρωση εξειδικευμένων και πεπειραμένων εργαζομένων και παρόχων υπηρεσιών με συγκριτικά χαμηλό κόστος, οι αποτελεσματικές αρμόδιες αρχές που συμβάλλουν στην ταχεία εκτέλεση των επενδύσεων.


Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν ακόμα τα επενδυτικά κίνητρα που προσφέρουν στους επενδυτές μια ελκυστική εμπειρία όσον αφορά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 

Γιατί στην Κύπρο
Σημειώνοντας τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός, ο κ.  Σάντης αναφέρθηκε στο σύγχρονο και διαφανές επιχειρηματικό κέντρο, στην στρατηγική τοποθεσία, τις αποτελεσματικές τραπεζικές και επαγγελματικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία και τις θετικές οικονομικές προοπτικές, οι οποίες είναι αισθητά βελτιωμένες ένεκα των ευκαιριών που προσφέρουν οι υδρογονάνθρακες, καθώς και στις διαδοχικές αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας από διεθνείς οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Κ. Σάντης εξήγησε ότι σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το ελκυστικό φορολογικό καθεστώς και το νομικό σύστημα που είναι ευθυγραμμισμένο με το αγγλικό κοινό δίκαιο.

Επενδυτική ευκαιρία τα ακίνητα και ο τουρισμός
Την αξιοσημείωτη ανάπτυξη που σημείωσαν οι τομείς των ακινήτων και της φιλοξενίας τα τελευταία χρόνια τόνισε ακόμα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Επικεφαλής Δυτικών Βαλκανίων, Ελλάδας και Κύπρου, NCH Capital Inc.

Επισημαίνοντας ότι παρουσιάζονται επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα των ακινήτων και του τουρισμού, ανέφερε ότι καταγράφονται αυξημένα επίπεδα ζήτησης και δραστηριότητας σε αυτούς τους τομείς. 

Ταυτόχρονα προσφέρονται επενδυτικά κίνητρα για επενδύσεις σε ακίνητα και τουρισμό, τομείς από τους οποίους μπορεί να γίνει εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων.

Εξάλλου, αυξανόμενη είναι η ζήτηση για ποιοτική στέγαση, κτήρια που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη φιλοξενία, αλλά και εμπορικούς χώρους.

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι