Τι απαντούν τα Δημόσια Έργα στον Δήμο Στροβόλου για την Τσερίου

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν αποτελεί πλέον εμπλεκόμενο μέρος στην υλοποίηση του έργου που αφορά στην αναβάθμιση της Οδού Τσερίου, στον Στρόβολο.

Αναφορικά με ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Στροβόλου ημερομηνίας 22.9.2020 σχετικά με την οδό Τσερίου στο Στρόβολο, στην οποία αναφέρεται ότι «το Τμήμα Δημοσίων Έργων αδυνατεί στο παρόν στάδιο να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των σχεδίων λόγω άλλων ειλημμένων υποχρεώσεων», το Τμήμα Δημοσίων Έργων διευκρινίζει ότι ολοκλήρωσε τη μελέτη της οδού Τσερίου το 2015, στη βάση ρυθμιστικού σχεδίου που είχε ετοιμαστεί από το αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως.  

Ακολούθως, προστίθεται, προκηρύχθηκαν προσφορές και τον Ιανουάριο του 2016 αποφασίστηκε η κατακύρωση στον επιτυχόντα προσφοροδότη για την κατασκευή του έργου. 

Το Τμήμα υπενθυμίζει ότι στη συνέχεια, ο διαγωνισμός ακυρώθηκε το 2018, λόγω διαφοροποίησης των θέσεων του Δήμου Στροβόλου και απόφασης που λήφθηκε για επανασχεδιασμό της οδού, με νέο ρυθμιστικό σχέδιο. 

«Το νέο ρυθμιστικό σχέδιο ανατέθηκε από τον Δήμο Στροβόλου σε ιδιώτη μελετητή και αφού ολοκληρώθηκε, υποβλήθηκε για έγκριση στην Τεχνική Επιτροπή του Κεντρικού Φορέα Επίλυσης Κυκλοφοριακών Προβλημάτων. Ο Φορέας, στον οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και της Αστυνομίας, ενέκρινε το προτεινόμενο από τον Δήμο Στροβόλου ρυθμιστικό σχέδιο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες θα πρέπει να τηρηθούν πριν προχωρήσει η ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων και η προώθηση του έργου από τον Δήμο», εξηγεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

«Με βάση τα πιο πάνω, το Τμήμα Δημοσίων Έργων δεν αποτελεί πλέον εμπλεκόμενο μέρος στην υλοποίηση του έργου», σημειώνεται καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Κρίσιμη σύσκεψη για την μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας-Στο Προεδρικό οι εμπλεκόμενοι φορείς
Ο νέος πολυχώρος εκδηλώσεων που έρχεται στην Λάρνακα-Πού θα βρίσκεται και τι θα περιλαμβάνει
High rise πολυτελείς αναπτύξεις: Πτώση τιμών πώλησης και ενοικίασης αναμένουν οι επαγγελματίες του κλάδου