Τι απαντά ο Γιωρκάτζης για το κομφούζιο στους δρόμους της Λευκωσίας

InBusinessNews  16/09/2020 19:17
Τι απαντά ο Γιωρκάτζης για το κομφούζιο στους δρόμους της Λευκωσίας

Τι απαντά ο Γιωρκάτζης για το κομφούζιο στους δρόμους της Λευκωσίας

InBusinessNews  16/09/2020 19:17

Μερική ρύθμιση τις επόμενες εβδομάδες της αυξημένης κυκλοφοριακής κίνησης στους δρόμους της Λευκωσίας, η οποία παρατηρείται από τη Δευτέρα, ημέρα έναρξης των δημόσιων σχολείων, αναμένει ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, επικαλούμενος την εμπειρία των προηγούμενων ετών.

RELATED ARTICLESΗ εξάρτηση από το αυτοκίνητο και τα οδικά έργα
Σε δήλωσή του για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται στους δρόμους της Λευκωσίας αυτή την περίοδο, ο κ. Γιωρκάτζης αναγνώρισε ότι τα υπό εκτέλεση έργα σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας ενδέχεται να προκαλούν επιπρόσθετη ταλαιπωρία στο κοινό.

Θεωρεί, ωστόσο, όπως είπε, πως «κύρια πηγή του προβλήματος παραμένει η μεγάλη εξάρτηση από το ιδιωτικό αυτοκίνητο και αυτό γιατί εδώ και δεκαετίες η πολιτική μεταφορών είχε επικεντρωθεί μονόπλευρα σε αυτό».

Ο περιμετρικός αυτοκινητόδρομος
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, η προώθηση του περιμετρικού δρόμου Λευκωσίας θα βοηθήσει μεσοπρόθεσμα, ωστόσο δεν θα επιφέρει ριζική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

«Από το 2011 υπάρχει σχέδιο επίλυσης, το οποίο ονομάζεται Ολοκληρωμένο Σχέδιο Κινητικότητας Λευκωσίας», επεσήμανε ο κ. Γιωρκάτζης.

Διαφορετικά ωράρια για εργαζομένους;
Ο Δήμος Λευκωσίας και βάσει του ΟΣΚΛ, έχει υποβάλει επανειλημμένα συγκεκριμένες εισηγήσεις προς το κράτος, οι οποίες κινούνται σε τέσσερις άξονες:
• Δημιουργία υποδομών μονοδρόμησης κύριων αξόνων και λεωφορειολωρίδων.
• Αύξηση συχνότητας και δρομολογίων των λεωφορείων.
• Δωρεάν χρήση των δημόσιων μεταφορών για κάποιο διάστημα (ένα ή δύο χρόνια).
• Λειτουργία δικτύου τραμ.

Εξάλλου, θα βοηθούσε επίσης, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, «η επαναξιολόγηση των ωραρίων προσέλευσης των εργαζομένων, ώστε να μη βρισκόμαστε όλοι στον δρόμο την ίδια ώρα».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας