Έπεσαν υπογραφές με Cyfield για αποχετευτικό λυμάτων σε Πύργο και Παρεκκλησιά Λεμεσού

Την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κοινότητες Πύργου και Παρεκκλησιάς, της Επαρχίας Λεμεσού, αναμένεται να επιλύσει η δημιουργία Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας (ΣΑΛΑ), έργο το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2022.
 
Σήμερα υπογράφηκαν τα δυο συμβόλαια με την ανάδοχο εταιρεία, Cyfileld Construction Ltd, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου.
 
Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του ΣΑΛΑ και Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, ανέφερε πως η σημερινή μέρα αποτελεί ένα ορόσημο στην ιστορία των δυο μεγάλων και σημαντικών κοινοτήτων της επαρχίας και ένα καθοριστικό βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού.
 
«Η λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος θα απαλλάξει τις περιοχές σε μεγάλο βαθμό από τα προβλήματα οχληρίας αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνταν προηγουμένως από τη λειτουργία απηρχαιωμένων αποχετευτικών συστημάτων, όπως είναι οι σηπτικοί και απορροφητικοί λάκκοι» πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, συνέχισε, θα υπάρξει διατήρηση και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και με τη λειτουργία του συστήματος θα τερματιστεί η ρύπανση των υπογείων υδάτων, ενώ σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν οι προεργασίες για το αποχετευτικό σύστημα στην κοινότητα Παλώδιας.
 
Υπέδειξε ακόμη πως με την ολοκλήρωση του έργου σε αυτές τις δυο μεγάλες κοινότητες, το δίκτυο λυμάτων του ΣΑΛΑ επεκτείνεται ουσιαστικά εκτός των αστικών περιοχών της Λεμεσού.
 
Ο κ.Νικολαϊδης αναφέρθηκε και στο θέμα των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν τροχοδρομηθεί στη Λεμεσό και σημείωσε πως περί τις αρχές του 2021 αναμένεται να αρχίσουν τα έργα σε Αγία Φύλα, Εκάλη και βόρεια της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού, ενώ αρχίζει ο σχεδιασμός αντιπλημμυρικών έργων για το κέντρο της πόλης, αφού έχει ήδη υπογραφεί το συμβόλαιο με τους Συμβούλους Μηχανικούς.
 
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ Γιάννης Τσουλόφτας, ανέφερε πως το έργο του Αποχετευτικού Συστήματος Λυμάτων σε Πύργο και Παρεκκλησιά συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 κατά 90% και κατά 10% από εθνικούς πόρους.
 
Το συμβόλαιο, συνέχισε, που αφορά την κοινότητα Πύργου είναι κόστους €5.880.000 (πλέον ΦΠΑ) και το συμβόλαιο για την κοινότητα Παρεκκλησιάς κόστους € 4.288.000 (πλέον ΦΠΑ), ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Οκτωβρίου 2020 και να ολοκληρωθούν σε δυο χρόνια.
 
Το συνολικό μήκος των αγωγών λυμάτων που θα κατασκευαστούν εντός των κοινοτήτων φτάνει τα 49 χιλιόμετρα, 27 στην κοινότητα Πύργου και 22 στην κοινότητα Παρεκκλησιάς.
 
Τη σημασία του έργου για τις δύο κοινότητες υπέδειξαν σε χαιρετισμούς τους οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Πύργου και Παρεκκλησιάς, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον ΣΑΛΑ και όλους τους εμπλεκομένους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης