Νέα περιοχή της Altamira σε προσφορά – μετά το Κίτι, η Πύλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η νέα μεγάλη εκστρατεία «Περιοχή της Εβδομάδας σε Προσφορά!» της Altamira Real Estate, για την προώθηση ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της Κύπρου, στο πλαίσιο της οποίας οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν επιλεγμένα ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας. Τα ακίνητα βρίσκονται σε υποσχόμενες τοποθεσίες, πολλές εκ των οποίων παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη ενώ αρκετά από αυτά διαθέτουν προοπτική κεφαλαιουχικής ανατίμησης της αξίας τους, δεδομένου πως θα αποκτηθούν σε προνομιακές τιμές.
 
Μετά το έντονο ενδιαφέρον που καταγράφηκε για τα ακίνητα στο Κίτι, την πρώτη περιοχή που είχε επιλεγεί,  και τα οποία διατέθηκαν σε επιφυλασσόμενες τιμές, σειρά παίρνει η κοινότητα της Πύλας – επίσης στην επαρχία Λάρνακας – με 22 ακίνητα αυτή την φορά, επίσης σε επιφυλασσόμενες τιμές.
 
Επόμενος σταθμός: Πύλα
Πρόκειται για μια περιοχή με προοπτικές, που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα και προσελκύει το ενδιαφέρον εγχώριων, καθώς και ξένων επενδυτών. Το εύκολα προσβάσιμο παραλιακό μέτωπο σε συνδυασμό με την οργανωμένη παραλία, τις προσβάσεις σε κύριες οδικές αρτηρίες της πόλης και τον αυτοκινητόδρομο, αλλά και το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην κοινότητα, κατατάσσουν την κοινότητα ως μία από τις πλέον ανερχόμενες περιοχές της Λάρνακας.
 
Άλλη μια σημαντική παράμετρος, η οποία δημιουργεί νέες προοπτικές, αυξάνοντας τα επενδυτικά κίνητρα, αφορά στη Γενική Στρατηγική Ανάπτυξης της περιοχής των πρώην Διυλιστηρίων, η οποία γειτνιάζει με το παραλιακό μέτωπο της Πύλας. Το αναπτυξιακό Σχέδιο ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση τον Αύγουστο του 2020 και στοχεύει στην αναβάθμιση της περιοχής. Προωθείται, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μεταξύ άλλων η μεταμόρφωση του παραλιακού μετώπου και της ευρύτερης περιοχής σε ένα σύγχρονο αστικό παραθαλάσσιο τοπίο, πρότυπο αειφόρου μοντέλου ανάπτυξης που θα αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργική σχέση της περιοχής με τη θάλασσα. Η δημιουργία νέων πολεοδομικών δεδομένων ανάπτυξης στη βάση πολεοδομικής στρατηγικής, με σκοπό την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των βασικών πολεοδομικών πλεονεκτημάτων της περιοχής αποτελεί άλλον ένα από τους βασικούς πυλώνες του Σχεδίου ανάπτυξης.
 
Συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελεί την ίδια ώρα το γεγονός ότι η Πύλα συνορεύει με τις Βρετανικές Βάσεις, μια περιοχή με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Μεγάλης Βρετανίας για αξιοποίηση του εδάφους των Βάσεων.
 
Η κυπρο-βρετανική συμφωνία, που ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής προνοεί, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των περίπου 3/4 του εδάφους των Βρετανικών Βάσεων. Επιπρόσθετα, στη Γενική Στρατηγική Ανάπτυξης της συμφωνίας, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων, η υλοποίηση αναπτύξεων προς επίτευξη της αειφόρου και γενικότερης βιώσιμης ανάπτυξης, που αναμένεται να επιφέρει αύξηση στην αξία των ακινήτων σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, επιτρέποντας στους επενδυτές να μεγιστοποιήσουν τις μελλοντικές τους αποδόσεις.
 
Αξίζει, την ίδια ώρα, να σημειωθεί πως προχωρεί και η υλοποίηση του έργου που αφορά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας και του ευρύτερου κεντρικού πυρήνα της Πύλας, που βρίσκεται ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού.
 
22 ακίνητα προς πώληση από €4,000
Στο πλαίσιο της εκστρατείας «Περιοχή της Εβδομάδας σε Προσφορά!», η Altamira Real Estate διαθέτει στην Πύλα προς πώληση, μέσα από την ιστοσελίδα της, www.altamirarealestate.com.cy, μια σειρά από 22 προνομιακά τεμάχια γης, σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, δεδομένης της έκτασης αλλά και της προοπτικής τους.
 
Οι τιμές των εν λόγω τεμαχίων, που αρχίζουν από τις €4,000 και φθάνουν μέχρι τις €250,000,  είναι επιφυλασσόμενες, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν προσφορές που αρχίζουν από την αναγραφόμενη τιμή, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά. Τονίζεται ότι μόνο προτάσεις ίσες ή πάνω από την αναγραφόμενη τιμή θα γίνονται αποδεκτές, ενώ προτάσεις κάτω από την αναγραφόμενη τιμή θα απορρίπτονται αυτόματα.  Η Εταιρεία επισημαίνει επίσης πως η προσφορά θα ισχύσει αποκλειστικά μέχρι την 1 Σεπτεμβρίου και δεν θα δοθεί οποιαδήποτε παράταση.
 
Δύο εφαπτόμενα οικιστικά χωράφια από €4,000
Συγκεκριμένα, στην επιφυλασσόμενη τιμή των €4,000 διατίθενται προς πώληση δύο εφαπτόμενα οικιστικά χωράφια, συνολικής έκτασης 84 τ.μ. Τα ακίνητα πωλούνται ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα ενώ ως ενιαίο τεμάχιο διαθέτει κανονικό σχήμα, ομαλή μορφολογία εδάφους και είναι περίκλειστο.
 
Δύο εφαπτόμενα  τεμάχια γης από €250,000
Στις ευκαιρίες επένδυσης στην Πύλα, εντοπίζονται δύο οικιστικά εφαπτόμενα χωράφια με συνολικό εμβαδόν 11.038 τ.μ. (όλο μερίδιο). Τα δύο ακίνητα πωλούνται ως ενιαία ιδιοκτησιακή μονάδα, στην επιφυλασσόμενη τιμή των €250,000 και εμπίπτουν εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας. Η άμεση περιοχή των ακινήτων είναι οικιστική και καλύπτεται από όλα βασικά τα έργα υποδομής.
 
Οικιστικό τεμάχιο γης με μεγάλη πρόσοψη από €147,000
Άλλη μια ελκυστική ευκαιρία αποτελεί οικιστικό τεμάχιο με εμβαδόν 4.683 τ.μ., το οποίο διατίθεται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €147,000. Το ακίνητο διαθέτει καλές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο και την τουριστική περιοχή Πύλας ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται επίσης το Πανεπιστήμιο UCLAN. Την ίδια ώρα, η άμεση περιοχή του ακίνητου είναι οικιστική και καλύπτεται από όλα βασικά τα έργα υποδομής. Το τεμάχιο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα, ομαλή επιφάνεια και εφάπτεται εγγεγραμμένου δρόμου ενώ είναι κατάλληλο για διαχωρισμό οικοπέδων ή για οικιστική ανάπτυξη.
 
Ευκαιρίες από €63,000 ιδανικές για ιδιώτες και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Ακόμη δύο οικιστικά οικόπεδα που ξεχωρίζουν διατίθενται στην αρχική τιμή  των €63,000 το κάθε ένα. Το πρώτο αφορά οικιστικό οικόπεδο με εμβαδόν 604 τ.μ., το οποίο εφάπτεται ασφαλτοστρωμένου δρόμου και πεζόδρομου. Το δεύτερο αφορά οικιστικό οικόπεδο, με εμβαδόν 601 τ.μ., που εφάπτεται επίσης εγγεγραμμένου δημόσιου δρόμου.
 
Και τα δύο τεμάχια διαθέτουν ορθογώνιο σχήμα και ομαλή επιφάνεια ενώ επιπλέον πλεονέκτημα αποτελεί πως βρίσκονται πλησίον του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Αγίας Νάπας και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το πανεπιστήμιο UCLAN. Παράλληλα, βρίσκονται κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες, με καλές προσβάσεις προς τον αυτοκινητόδρομο, την τουριστική περιοχή και τις γειτονικές κοινότητες. Μια ιδανική επιλογή για ιδιώτες ή για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.
 
Οικόπεδο από €51,000 με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης
Στην επιφυλασσόμενη τιμή των €51,000 εντός μίας  αραιοκατοικημένης και ταυτόχρονα, ελκυστικής τοποθεσίας στην κοινότητα Πύλας βρίσκεται άλλο ένα οικιστικό οικόπεδο με εμβαδόν 597 τ.μ.. Το οικόπεδο είναι κοντά στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Αγίας Νάπας και στο κέντρο της κοινότητας ενώ εφάπτεται δημόσιου εγγεγραμμένου δρόμου και βρίσκεται κοντά σε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και διευκολύνσεις όπως υπεραγορές, καταστήματα, σχολεία κλπ. Η εξαιρετική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο και την τουριστική περιοχή Ορόκλινης, καθιστά την ευκαιρία επένδυσης ακόμη πιο δελεαστική. Το οικόπεδο διαθέτει ορθογώνιο σχήμα με ομαλή επίπεδη επιφάνεια.
 
Γεωργική γη από €56,000
Στη μεγάλη γκάμα ακινήτων στην Πύλα περιλαμβάνεται και γεωργική γη. Μεταξύ αυτών που ξεχωρίζουν είναι ένα γεωργικό χωράφι με εμβαδόν 4.620 τ.μ., το οποίο διατίθεται στην επιφυλασσόμενη τιμή των €56,000. Βρίσκεται τρία χιλιόμετρα  από το κέντρο του χωριού και ένα χιλιόμετρο  από τη θάλασσα, διαθέτει ακανόνιστο σχήμα και επίπεδη μορφολογία εδάφους ενώ συνορεύει με εγγεγραμμένο δρόμο. Σημειώνεται ότι το ακίνητο διαθέτει ξεχωριστό τίτλο ιδιοκτησίας.
 
Υποβολή διαδικτυακών προσφορών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου
Περισσότερα ακίνητα στην κοινότητα της Πύλας  είναι διαθέσιμα στον ακόλουθο σύνδεσμο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις προσφορές τους ηλεκτρονικά στο propertytender@cy.altamiraam.com το αργότερο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης της Altamira Real Estate στο τηλέφωνο 8000 8200.  

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης