Παντελής Λεπτός: Από τα πιο αυστηρά το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

Κύριο συστατικό στοιχείο τόσο για την ανάκαμψη της κυπριακής Οικονομίας σε σύντομο χρονικό διάστημα όσο και για την επιστροφή στις θέσεις εργασίας δεκάδων χιλιάδων Κυπρίων αποτέλεσε το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα το οποίο μέσα από τις συνεχείς βελτιώσεις του, μετά από παρεμβάσεις τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Βουλής, έχει καταστεί αξιόπιστο και φερέγγυο επενδυτικό πρόγραμμα που συνιστά ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα σε σχέση με άλλες χώρες. Αυτό ανέφερε στο InBusinessNews, o Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Παντελής Λεπτός, τονίζοντας μάλιστα πως μέσω του Προγράμματος επιτρέπονται επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας πέραν του τομέα Ανάπτυξης Γης.

Συγκεκριμένα, ο Παντελής Λεπτός κληθείς να αναφερθεί στα οφέλη του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος για την κυπριακή Οικονομία, τόσο για τον τομέα Ανάπτυξης Γης όσο και για τους υπόλοιπους τομείς της Οικονομίας, ανέφερε πως «έχει αποδειχθεί στην πράξη από διάφορους ότι το Πρόγραμμα αυτό συνέβαλε καταλυτικά και άμεσα στην ανάκαμψη της Οικονομίας και στην επιστροφή στην εργασία για δεκάδες χιλιάδες συμπολιτών μας. Όχι μόνο σε οικοδόμους, καλουψιήδες, ελαιοχρωματιστές, αρχιτέκτονες, μηχανικούς και πολλούς άλλους που ασχολούνται με την οικοδομική βιομηχανία, αλλά και σε μια σειρά από πολλά άλλα επαγγέλματα όπως δικηγόροι, λογιστές, τράπεζες και μέσω των φόρων στους δημόσιους υπαλλήλους. Πρέπει να ξέρετε ότι το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα επιτρέπει επενδύσεις σε όλους τους τομείς της κυπριακής Οικονομίας, εκτός από μη οικοδομήσιμη γη. Άρα ουσιαστικά με το Πρόγραμμα αυτό, η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μπει σε κάθε σπίτι και να στους στηρίξει οικονομικά».

Ερωτηθείς κατά πόσον το Επενδυτικό Πρόγραμμα έχει βοηθήσεις κι άλλους τομείς της κυπριακής Οικονομίας, ο κ. Λεπτός υπογράμμισε πως «επιτρέπονται επενδύσεις σε όλους τους τομείς της Οικονομίας. Έχουν γίνει επενδύσεις και σε ενεργειακά πάρκα και σε φοιτητικές εστίες, ξενοδοχεία και ούτω καθεξής».

Σε ό,τι αφορά την φερεγγυότητα του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, ο κ. Λεπτός τόνισε ότι «Εμείς στηρίζουμε τις κινήσεις της κυβέρνησης. Οι συνεχείς βελτιώσεις και παρεμβάσεις τόσο της κυβέρνησης που προωθεί, όσο  και της Βουλής, όπως είχαμε το τελευταίο παράδειγμα, έχουν ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο, την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του προγράμματος. Το έχουν καταστήσει ως ένα από τα πιο αυστηρά προγράμματα σε σχέση με άλλες χώρες».  

Δειτε Επισης

Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι