Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Σε ασφαλτοστρώσεις με δαπάνη 1 κ. ευρώ προχωρεί ο Δ. Πέγειας

Στην προκήρυξη προσφορών προχώρησε χθες ο Δήμος Πέγειας για ασφαλτοστρώσεις του οδικού δικτύου της Πέγειας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, ο οποίος δήλωσε πως το κόστος του έργου των ασφαλτοστρώσεων ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λάμπρου ανέφερε πως στόχος και σκοπός τους είναι η άνετη και ασφαλή διακίνηση των δημοτών και των επισκεπτών της περιοχής.  Όπως ανέφερε, η Τοπική Αρχή δίνει προτεραιότητα στην επιδιόρθωση του οδικού δικτύου, με τέτοιο τρόπο, ώστε οι δημότες να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στις διακινήσεις τους.

Είναι είπε, “ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που λαμβάνει υπόψη του ο Δήμος”ώστε συνέχισε, “να υπάρχει ασφάλεια στον δρόμο”.

Οι ασφαλτοστρώσεις είπε θα γίνουν εντός του οδικού δικτύου της Πέγειας χωρίς να συμπεριλαμβάνει η οδός Μιχαλάκη Κυπριανού . Για την επιδιόρθωση της Μιχαλάκη Κυπριανού που είναι ένα διαφορετικό έργο είπε ο κ. Λάμπρου,  ο Δήμος θα προχωρήσει σύντομα σε προσφορές. 

Όπως εξήγησε ο κ. Λάμπρου δεν έχει δοθεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για πάρα πολλά χρόνια από τον Δήμο Πέγειας, προσθέτοντας πως τις δύο προηγούμενες χρονιές η Τοπική Αρχή έδωσε 300 χιλ. ευρώ και τη δεύτερη χρονιά  180 χιλ. ευρώ αλλά με το 1 εκατομμύριο ευρώ που δίδεται φέτος, 25 οδικές αρτηρίες θα ευπρεπιστούν στον Δήμο που χρησιμοποιούνται καθημερινά από το κοινό. 

Εξάλλου την ικανοποίηση του εξέφρασε ο  Δήμαρχος Πέγειας από την τουριστική κίνηση που παρατηρείται στην περιοχή της Πέγειας από ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Μεγάλος είπε αριθμός τουριστών επισκέπτονται την Πέγεια αυτή την περίοδο, προσθέτοντας πως για τις τρεις εβδομάδες του Αυγούστου τόσο οι τοπικές επιχειρήσεις όσο και οι επαύλεις θα είναι γεμάτες. 

Πρόσθεσε πως οι περισσότεροι εκ των επισκεπτών πέρα από τον εγχώριο τουρισμό είναι Πολωνοί, Γερμανοί και Ούγγροι , σημειώνοντας πως αποτελούν για την περιοχή του νέες αγορές. Η περιοχή συνέχισε διαθέτει περίπου επτά ξενοδοχειακά καταλύματα, πέντε μεγάλα και δύο μικρά εκ των οποίων όλα είναι ανοικτά εκτός του ενός μεγάλου .

 Ευχήθηκε δε, όπως η επισκεψιμότητα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο μήνα. 

Ο Δήμαρχος Πέγειας σημείωσε πως η περιοχή του διαθέτει τρεις μοναδικές παραλίες, αυτή του Κόλπου των Κοραλίων, μπροστά από το ξενοδοχείο Coralia και την παραλία Καθίζη. 

Κάποιες εξ αυτών συμπλήρωσε τη διαχειρίζονται οι ενοικιαστές, ενώ τη μεγάλη παραλία του Κόλπου των Κοραλίων τη διαχειρίζεται ο Δήμος με δικό του προσωπικό και τα δύο περίπτερα,  κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
Altamira Real Estate: 300+ αγροτεμάχια από €2 το τετραγωνικό μέτρο
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)
Ετοιμοπαράδοτες κατοικίες και διαμερίσματα παρουσιάζει η Altamira Real Estate
CYENS: Εντυπωσιάζει η αποκατάσταση της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Λευκωσίας (photos)