Κίκης Αθηνοδώρου: Στόχος να είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα μας

Ραγδαία ανάπτυξη και χρήση διαδικτυακών πλατφόρμων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της πανδημίας διαπιστώνει ο Κίκης Αθηνοδώρου, Managing Direrctor της KIKIS ATHINODOROU & ASSOCIATES LLC, ο οποίος επισημαίνει πως ο τομέας των ακινήτων δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα.

Την ίδια ώρα, τονίζει πως προτεραιότητα παραμένει η υγεία του προσωπικού, των οικογενειών και των πελατών, ενώ θα πρέπει η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστικής και παραγωγική στον τομέα της.

Στα πάνω του το online
Η αγορά επανέρχεται σιγά - σιγά σε φυσιολογικούς ρυθμούς, εντούτοις θεωρούμε ότι οι επιπτώσεις και οι νέες συνήθειες, λόγω του covid-19, θα παραμείνουν μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκετές διαδικτυακές πλατφόρμες, αλλά και εφαρμογές, έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, στις αγορές ένδυσης και υπόδησης, στην κατ’ οίκον παράδοση τροφίμων και άλλων αγαθών, όπως επίσης στις ηλεκτρονικές πληρωμές. Όλες οι πιο πάνω πλατφόρμες υπολογίζαμε να τίθεντο σε ισχύ γύρω στο 2025. Παρά ταύτα, η εμφάνιση του covid-19 επέσπευσε τη διαδικασία εφαρμογής τους. Πλέον βλέπουμε αρκετό κόσμο να τις χρησιμοποιεί για διάφορες πληρωμές.

Ο τομέας των ακινήτων δεν μπορώ να πω ότι έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα, παρόλο που φαίνεται πως κάποιες εταιρείες δεν μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στον πλέον καθιερωμένο διαδικτυακό τρόπο λειτουργίας.       

Κατ’ ιδίαν επαφές
Στον τομέα των ακινήτων και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες εκτιμήσεων δεν είχαμε ποτέ στενή επαφή με τους πελάτες μας, παρά μόνο κατά την επιτόπια επιθεώρηση των ακινήτων, αλλά και κατά την παράδοση των εκτιμήσεων. Δουλεύαμε πάντοτε με ραντεβού, όπου κι ερχόμασταν σε κατ’ ιδίαν επαφή με τον πελάτη. Μετά την πανδημία του covid-19 συνεχίζουμε την κατ’ ιδίαν εξυπηρέτηση, πάντοτε λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Έχουμε περάσει το μήνυμα στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες μας ότι δεν θα χαλαρώσουμε τα μέτρα, καθώς η πανδημία δεν έχει περάσει. Εξάλλου, παρακολουθώντας κάποιος την παγκόσμια εικόνα της πανδημίας, είναι εμφανές ότι σε κάποιες χώρες βρίσκεται σε έξαρση, με τα κρούσματα να αυξάνονται ημερησίως.

Περισσότερο διαδίκτυο
Όπως έχουμε αναφέρει πιο πάνω, η φύση της εργασίας μας είναι τέτοια που επιβάλλει προκαθορισμένες συναντήσεις με τον κάθε πελάτη χωριστά. Το τι έχει αλλάξει είναι τα μέτρα προστασίας, τα οποία περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του ιού. Αντιλαμβανόμαστε ότι στους χώρους του λιανικού εμπορίου δεν μπορεί να υπάρχει έλεγχος σε ικανοποιητικό βαθμό, λόγω του ότι ο κόσμος πηγαίνει εκεί χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού, παρόλο που υπάρχει μέγιστος αριθμός πελατών που μπορεί να βρίσκεται εντός τέτοιων χώρων.

Έχουμε στραφεί στη χρήση του διαδικτύου για όλα τα λογιστικά μας θέματα, με σκοπό την αποφυγή άσκοπων συναντήσεων και μπορώ να πω ότι αυτό έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει
Αναφορικά με τις προτεραιότητες και τους στόχους μας θεωρούμε ότι πρώτιστης σημασίας είναι η υγεία του προσωπικού, των οικογενειών και των πελατών μας, όμως την ίδια ώρα, θα πρέπει να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και παραγωγικοί στον τομέα μας, συνεχίζοντας την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών. Η φράση - ό,τι δεν μεγαλώνει πεθαίνει - είναι η διαχρονική πυξίδα για το γραφείο μας.

Η προσπάθεια μου είναι να παραμείνουμε μια καθιερωμένη εταιρεία παροχής υπηρεσιών, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα λύσεων. Στόχος μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα μας, να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε αργά και σταθερά.

Παραμένουμε προσεκτικοί
Το δικό μου μήνυμα είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, μιας και ο κορωνοϊός δεν έχει ξεπεραστεί οριστικά.

Θα πρέπει, επίσης, να συνεχιστεί η προσπάθεια να εγκλιματιστούμε με τη χρήση του διαδικτύου, το οποίο φαίνεται να έχει εισβάλει στην καθημερινότητα του κόσμου.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου