Αποκαλυπτικό: Ανοίγει ο φάκελος πώλησης του πρώην Mall Ορφανίδη!

Αποκαλυπτικό: Ανοίγει ο φάκελος πώλησης του πρώην Mall Ορφανίδη!

Αποκαλυπτικό: Ανοίγει ο φάκελος πώλησης του πρώην Mall Ορφανίδη!

Το φάκελο πώλησης του πρώην Μall του Ορφανίδη στο Στρόβολο ανοίγει η Τράπεζα Κύπρου, έχοντας ενώπιον της δύο ενδεχόμενα για το πώς θα αξιοποιηθεί ο χώρος.

RELATED ARTICLES


Το πρώτο σενάριο που είναι και το επικρατέστερο, είναι το να δαπανήσει η Τράπεζα Κύπρου, ένα ποσό το οποίο έχει προϋπολογιστεί στα €10 εκατ., το οποίο θα δαπανηθεί από την Τράπεζα και κοινοπραξία επενδυτών οι οποίοι την έχουν προσεγγίσει για την μετατροπή του σε ένα υπερσύγχρονο Business Centre, με καταστήματα και παιχνιδότοπο στον ισόγειο και υπαίθριο χώρο.

Η Τράπεζα έχει ήδη ενημερώσει την κυβέρνηση για αυτή της την πρόθεση για να δει κατά πόσο υπάρχει επιθυμία για μεταστέγαση στο κτήριο κυβερνητικών υπηρεσιών.
 

Η δεύτερη πρόταση που φαίνεται να εξετάζει το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, είναι η μετατροπή του κτηρίου σε ένα υπερσύγχρονο νοσηλευτήριο.
 
Μάλιστα για αυτή την περίπτωση δέχθηκε όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε κρούση από Αμερικανούς επενδυτές, οι οποίοι ικανοποιήθηκαν από το μέγεθος και την τοποθεσία που βρίσκεται το κτήριο.

Στόχος πάντως της Τράπεζας είναι να προχωρήσει στην πώληση του κτηρίου, το οποίο το έχει κοστολογημένο στα €34 εκατ.

Ιστορικό Εμπορικού Κέντρου Ορφανίδης
 

To Εμπορικό Κέντρο ήταν δημιούργημα του επιχειρηματία Χρίστου Ορφανίδη και ανεγέρθηκε στα τέλη του 20ου αιώνα. Βρίσκεται παράλληλα της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού στο Στρόβολο. Είναι τριών ορόφων (υπόγειο, ημιυπόγειο, ισόγειο, ένας όροφος) και καλύπτει συνολική έκταση 59.437 τ.μ.
 
Διαθέτει συνολικά 1.126 θέσεις στάθμευσης από τις οποίες οι 516 θέσεις στάθμευσης βρίσκονται στο υπόγειο και οι υπόλοιπες 610 βρίσκονται στο ισόγειο του καταστήματος. Αποτελείται από 7 εμπορικούς χώρους, γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων και αποδυτήρια εργαζομένων.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας